ep la planta que la multinacional siemens gamesa tiene en as somozas a coruna
EUROPA PRESS - Archivo
18,05€
  • 0,00€
  • 0,00%

Siemens Gamesa ha anunciat el desenvolupament d'un prototip per produir hidrogen verd a partir de gener. A través d'un comunicat, l'energètica ha explicat que l'extreu directament del vent en 'mode illa', encara que també pot operar connectat a la xarxa. Aquest projecte és un primer pas per produir hidrogen verd a gran escala i de forma competitiva.

El prototip, ubicat a Dinamarca, entrarà en funcionament en el termini d'aproximadament un mes, segons ha explicat la companyia. Siemens Gamesa ha subratllat que "segueix exercint un paper clau en la transició energètica, en invertir en el potencial de l'hidrogen verd com a solució per impulsar la descarbonització del transport i la indústria pesada".

"L'hidrogen verd pot convertir-se en la resposta a com descarbonitzar el sistema energètic i solucionar la crisi climàtica. Els nostres aerogeneradors ja contribueixen de manera fonamental a aquest repte, però amb el potencial d'emmagatzematge que ofereix l'hidrogen, podrem descarbonitzar altres indústries clau. Aquest és un projecte transcendental i estic orgullós que el talent i compromís dels nostres treballadors ens permeti liderar aquest desafiament. aquest és el futur", ha subratllat Andreas Nauen, CEO de Siemens Gamesa.

L'HIDROGEN VERD

L'hidrogen verd és un combustible 100% sostenible i versàtil, que es pot emmagatzemar i transportar. Representa una enorme oportunitat cap a la transició verda, en impulsar la transformació del sistema energètic: l'hidrogen verd es pot generar en qualsevol lloc i s'utilitza en sectors molt difícils de descarbonitzar, com l'aviació i el transport marítim, o indústries pesades, com la siderúrgia, la química i el vidre. L'hidrogen també contribueix a la reducció de les emissions a nivell nacional i empresarial.

Avui dia, l'hidrogen ja s'utilitza en sectors industrials. De fet, representa l'1,7% de 'consum mundial anual d'energia, tot i que només l'1% de tot aquest hidrogen es genera a partir de fonts d'energia verda. La major part s'obté a partir de gas natural i carbó, emetent 830 milions de tones anuals de CO2, una quantitat que iguala les emissions d'Alemanya o de la indústria marítima mundial. Per convertir aquest hidrogen gris en verd es requeririen 820 GW d'energia eòlica, un 26% més de tota la capacitat eòlica instal·lada actualment al món. Les previsions a llarg termini segons diferents fonts de la indústria coincideixen a destacar el paper fonamental de l'hidrogen verd a la descarbonització del transport i la indústria, i calculen que es necessitarien entre 1.000 i 4.000 GW d'energia renovable per cobrir aquesta demanda fins al 2050.

Noticias relacionadas

contador