bandera-china1
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Les borses del continent asiàtic deixen signe mixt aquest dijous, amb moviments modestos, ja que els inversors han reaccionat a la publicació de l'enquesta de Caixin/Markit sobre l'activitat del sector de serveis de la Xina el novembre. El tancament també mixt de Wall Street de dimecres, on els principals índexs van cotitzar desordenadament, i els mínims del dòlar de dos anys i mig també marquen l'ànim dels operadors.

Les accions de la Xina continental han deixat moviments marginals, amb el compost de Xangai baixant al voltant d'un 0,1% mentre que el component de Shenzhen ha pujat un 0,149%. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha avançat un 0,56%.

L'Índex de Gestors de Compres de Serveis Caixin/Markit per al novembre, publicat el dijous, ha arribat a 57,8, pujant des de la lectura d'octubre de 56,8. A principis d'aquesta setmana, les dades oficials del PMI de la Xina van mostrar que l'activitat del sector serveis es va expandir per novè mes consecutiu. La lectura oficial del PMI no manufacturer per a novembre va ser de 56,4, en comparació amb els 56,2, segons dades de l'oficina d'estadístiques.

En altres llocs, el Nikkei japonès s'ha mostrat pla mentre que l'índex Topix rondava al 0,14% de pujades. El Kospi de Corea de Sud ha afegit un 0,18%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha afegit un 0,38%. La balança de béns i serveis ajustada estacionalment d'Austràlia va tenir un superàvit de 7.456 milions de dòlars australians l'octubre (aprox. 5.520 milions de dòlars), segons l'Oficina d'Estadístiques del país. Això va ser més alt que el superàvit esperat de 5.800 milions de dòlars australians en una enquesta de 'Reuters'.

contador