ep archivo   fachada del palacio de la bolsa de madrid a 27 de julio de 2021 en madrid espana el
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha pujat un 1,54%, fins als 8.927,40 punts, i ha tancat als màxims de la sessió. Després d'acabar dilluns amb suaus caigudes, aquest dimarts han destacat els forts guanys del sector bancari, liderat per BBVA i Santander, seguits per CaixaBank, Bankinter i Sabadell. A més, Inditex, Iberdrola i Solaria també han registrat una jornada positiva. Berenberg ha rebaixat avui el preu de fabricant de panells solars, encara que segueix aconsellant comprar-la.

  • 11.100,80
  • -0,48%

El sector bancari europeu segueix en molt bona forma. Bona prova d'això és que l'índex EURO STOXX Banks està lluitant per superar la important resistència que té als 105 punts.

"La recta resistència que ara mateix estaria atacant el preu es correspon amb la línia clavicular d'un potencial cap i espatlles invertit amb importants implicacions alcistes per als preus, a mitjà i llarg termini", destaca José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

ACORD DE PRESSUPOSTOS I HABITATGE

En altres notícies destacades a Espanya, el Govern de coalició de PSOE i Unides Podem ha anunciat un acord per aprovar els pressupostos generals de l'Estat per a 2022, que estaran units a el desenvolupament d'una Llei d'Habitatge, la principal novetat serà que permetrà limitar el preu de l'lloguer als grans forquilles d'habitatge.

A més, el Govern posarà en marxa un bo jove d'habitatge amb ajudes de 250 euros mensuals als que tinguin entre 18 i 35 anys i les rendes de treball i ingressos anuals dels quals siguin inferiors als 23.725 euros.

En altres mercats, Wall Street rebota un 1% després d'acabar la passada jornada amb retallades voluminosos d'entre l'1% i el 2,14% (en el cas de Nasdaq, enmig de les fortes caigudes en Facebook).

A Àsia han dominat els descensos, amb retrocessos de més del 2% al Nikkei, que ha entrat en territori de correcció i cedeix més d'un 10% des dels seus màxims de setembre. El Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) ha mantingut els tipus sense canvis al 0,1%.

Les dades més rellevants del dia han estat els PMI del sector serveis de setembre a Europa (el creixement del sector s'ha moderat, tot i que segueix fort) i l'ISM serveis del mateix mes als EUA, que ha superat previsions.

DEL PETROLI A EVERGRANDE, PASSANT PER NATURGY

El petroli és un altre dels protagonistes de la sessió després de les pujades d'aquest dilluns després que l'OPEP+ decidís mantenir el pacte existent per augmentar la producció de cru en 400.000 barrils diaris al novembre malgrat que el mercat esperava un augment en un context de pujades de preus. El barril Brent se situa per sobre dels 83 dòlars a aquestes hores, amb alces del 2,2%, i el WTI avança un 2,3% i voreja els 80 dòlars.

A més, se segueix parlant d'Evergrande, que continua suspesa de cotització enmig d'aquestes especulacions sobre un possible acord perquè una altra promotora, Hopson, compri el 51% de la seva filial immobiliària.

Igualment, atents a Espanya a Naturgy. Criteria, amb Isidre Fainé al capdavant, va entrar ahir a la tarda a la guerra entre l'energètica i el fons IFM, la OPA del qual conclou aquest divendres, i va defensar la importància del dividend, que IFM ha plantejat retirar si prospera la seva oferta.

Finalment, avui segueix 'cuejant' la caiguda mundial de WhatsApp, Facebook i Instagram, que es va estendre durant més de sis hores ahir. El servei ja s'ha restablert. Aquest apagada va provocar les fortes retallades de la companyia de Mark Zuckerberg en borsa.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1587 dòlars (-0,29%). L'or cedeix un 0,8%, fins als 1.752 dòlars, i la plata, un 0,5%, fins als 22,53 dòlars.

El bitcoin puja un 1,5% i voreja els 50.000 dòlars, i l'ethereum, un 1% (3.440 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,524% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys puja fins al 0,45%.

Noticias relacionadas

contador