ep el presidente del gobierno pedro sanchez ha participado en un dialogo estrategico de pais
MONCLOA

El Govern posarà en marxa un bo jove d'habitatge amb ajudes de 250 euros mensuals als que tinguin entre 18 i 35 anys i les rendes de treball i ingressos anuals dels quals siguin inferiors als 23.725 euros, segons ha donat a conèixer aquest dimarts el president Pedro Sánchez.

La mesura, que durarà dos anys, forma part de la primera Llei estatal d'habitatge, que s'aprovarà durant les properes setmanes, acordada entre PSOE i Unides Podem i que està inclosa a l'acord dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) pel 2022 que s'aprovaran el proper dijous 7 d'octubre durant un Consell de Ministres extraordinari.

El Govern, a més, obrirà línies de subvenció de fins al 40% del lloguer per a famílies vulnerables i s'oferirà cobertura jurídica a l'habitatge social i protegit. "Destinarem una política pública per reduir l'edat d'emancipació tan insuportablement alta al nostre país perquè els joves puguin accedir a un habitatge de lloguer digne amb el suport i ajuda de l'Administració General de l'Estat", ha expressat Sánchez.

"Donarem la mà a la generació més jove del nostre país amb mesures importants en relació a la política del habitatge", ha assegurat, per la seva banda, la ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, que ha anunciat una inversió de 1.000 milions per a la construcció de "fins a 20.000 nous habitatges per a lloguer social".

En matèria d'habitatge, Sánchez també ha informat aquest dimarts que el Govern destinarà 6.820 milions d'euros per a la rehabilitació i creació d'habitatges públics. "La Llei d'Habitatge serà la primera llei estatal d'habitatge de la democràcia. Reduirem els preus de lloguer i incrementarem el parc públic d'habitatge i lloguer", ha dit el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños.

A més, la Llei estatal d'habitatge inclourà un paquet "molt potent de bonificacions fiscals per als propietaris" en la Llei d'Habitatge "per incentivar la reducció dels preus de lloguer" que poden arribar fins i tot al 90% de bonificació de les rendes que obtinguin, ha afegit Bolaños.

Noticias relacionadas

contador