facebook-nomme-les-premiers-membres-de-son-conseil-de-surveillance

Facebook va perdre diners en més d'un sentit aquest dilluns, quan el gegant de les xarxes socials es va veure afectat per una interrupció del seu servei sense precedents que va durar aproximadament sis hores. L'apagada li ha costat a l'empresa uns 164.000 dòlars per minut en ingressos, mentre que la caiguda de les accions ha eliminat més de 40.000 milions de dòlars en capitalització borsària i li ha costat a Mark Zuckerberg uns 6.000 milions de dòlars del seu patrimoni personal.

Les accions de Facebook ja queien dilluns al matí després d'una entrevista emesa per 60 Minutes a última hora de diumenge amb l'ex gerent de producte de Facebook, Frances Haugen. Haugen va al·legar que Facebook posa els beneficis de l'empresa per sobre de la seguretat pel que fa a la incitació a l'odi i la desinformació generalitzada, i que està enganyant als inversors sobre com està gestionant els problemes.

Llavors, al voltant de les 11:40 del matí, hora del Temps Estàndard de l'est, Facebook va deixar de funcionar i els usuaris van perdre l'accés a totes les pàgines web, així com a Instagram i WhatsApp, i a les seves eines de comunicació interna. Més de sis hores després, al voltant de les 6 de la tarda hora del Temps Estàndard de l'est, les xarxes socials van començar a tornar a funcionar.

Tot i que la interrupció sembla haver acabat, les ramificacions no ho han fet, com recull MarketWatch. Així, detalla les primeres xifres sobre l'aturada de Facebook i el que podria costar a la companyia:

- Downdetector, que rastreja les interrupcions dels llocs web, ha declarat que la interrupció no té precedents. En una entrada de bloc, el director de tecnologia de l'empresa matriu Ookla ha dit que havia rastrejat més de 14 milions d'informes de problemes derivats de la interrupció fins a les 6:30 p.m. hores.

- Tenint en compte els ingressos de Facebook el 2020, que van ascendir fins als 85.970 milions de dòlars, la interrupció de dilluns li ha costat a l'empresa una mitjana de 163.565 dòlars d'ingressos per minut, uns 60 milions de dòlars si es tenen en compte les més de sis hores d'inactivitat.

- Aquesta pèrdua d'ingressos és una minúcia comparada amb la pèrdua de capitalització borsària de l'empresa d'aquest dilluns. Les accions de Facebook van caure un 4,9%, xifra que es tradueix en una pèrdua de capitalització borsària de 47.300 milions de dòlars.

- El fundador i conseller delegat, Mark Zuckerberg, que posseeix una participació del 14% en l'empresa, va perdre a prop de 6.000 milions de dòlars només aquest dilluns, la qual cosa l'ha fet caure de ser la cinquena persona més rica de Forbes a la sisena, just per sota del fundador d'Oracle, Larry Ellison.

- El club del bilió de dòlars podria revocar l'afiliació de Facebook després del descens de dilluns. L'empresa, que inicialment va entrar al club del bilió de dòlars juntament amb Apple Inc AAPL, -2,46%, Microsoft Corp MSFT, -2,07%, Amazon.com Inc. AMZN, -2,85%, i Alphabet Inc GOOGL, -2,11% GOOG, -1,98%, després de guanyar una decisió judicial contra la Comissió Federal de Comerç al juny, està ara més de 80.000 milions de dòlars per sota el llindar. Facebook es va submergir per sota d'una valoració d'1 bilió de dòlars el 22 de setembre, i després de la caiguda de dilluns, la seva valoració se situa als 919.790 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador