petrole-l-opep-un-peu-plus-pessimiste-pour-la-demande

El petroli s'ha disparat després de l'acord de l'OPEP+, formada per l'organisme i els seus productors aliats, en el qual mantindran el pacte existent per augmentar la producció de petroli en 400.000 barrils diaris al novembre tot i les peticions dels consumidors de més cru i de la pujada de preus.

L'or negre' ha estat revalorant gràcies a les disrupcions del seu subministrament i l'augment de la demanda global, impulsant el Brent, referència a Europa, per sobre dels 80 dòlars el barril i a prop de màxims de 2018.

Al llarg d'aquest dilluns i després d'anunciar l'acord, ha marcat màxims anuals. En aquests moments, el barril de Brent està per sobre dels 81 dòlars, mentre que el West Texas frega els 79 dòlars.

Els ministres de l'OPEP+ s'han "reconfirmado el pla d'ajust de la producció", tal com recull Reuters, en què ja havien acordat afegir 400.000 barrils diaris.

Recordem que l'OPEP+ inclou aliats com Rússia, i tots ells han rebut pressió per part d'alguns països per produir més i ajudar a rebaixar així els preus mentre la demanda s'està recuperant més ràpid del que s'esperava en un primer moment.

L'anterior acord de l'organisme petrolífer va ser aconseguit el passat mes de juliol i, en teoria, plantejava la xifra perquè s'estengués fins a abril de 2022.

Noticias relacionadas

contador