brokercbtecnologia

L'Ibex (-0,35%) i la resta de borses europees tornen aquest dijous als números vermells després d'una Reserva Federal (Fed) que ahir no va oferir "mesures concretes", diu Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets. Això, després que el selectiu espanyol superés els 7.100 punts la jornada d'ahir gràcies a la impressionant pujada del 8% d'Inditex després de publicar xifres. Avui, els pitjors valors han estat els grans bancs i Telefónica, al costat de la matriu de Zara.

  • 11.061,60
  • 1,57%

"No va haver-hi veritables sorpreses a la reunió de la Reserva Federal, que va prometre mantenir els tipus ben fixats fins al 2023, o almenys fins que la inflació sigui superior al 2% durant força temps. Aquest és certament un llistó ambiciós per a la seva nova política d'objectius d'inflació mitjana, atès que durant els últims 20 anys el PCE bàsic només ha estat per sobre del 2% dues vegades en l'última dècada, durant un curt període de 2012, i durant la major part de 2018, quan el banc estava enmig d'una sèrie de pujades de tipus", explica aquest analista.

"Amb el doble objectiu de voler també aconseguir la màxima ocupació, queda clar que la Reserva Federal volia enviar un missatge que els tipus no van enlloc, no sols a curt termini, sinó també a mitjà termini. Per descomptat, això no significa que aquesta nova política hagi de tenir més èxit que l'anterior, i la reacció general del mercat reflecteix més o menys aquesta realitat", afegeix Hewson.

En última instància, aquest analista reconeix que "no hi havia gaire més que la Fed pogués fer tenint en compte els reptes que afronta l'economia dels EUA". En aquest sentit, cal destacar la dada de vendes minoristes d'agost que es va conèixer aquest dimecres, amb una pujada del 0,6%, per sota de l'esperat.

El Banc del Japó també ha deixat la seva política monetària sense canvis aquesta matinada i aquest dijous li toca el torn al Banc d'Anglaterra. Els últims mesos s'ha parlat molt de la possibilitat que opti pels tipus negatius.

Al calendari macro de la jornada hi destaca també l'IPC de la zona euro d'agost, que es manté a -0,2%. Mentrestant, des del punt de vista empresarial, els inversors no perdran de vista la reunió dels consells de CaixaBank i Bankia, que se celebrarà aquesta tarda i en la qual, exceptuant una sorpresa majúscula, s'aprovarà la fusió.

Noticias relacionadas

contador