ep march 19 2020 - new york ny usa an employee takes count of how many customers are entering the
Monika Graff - Archivo

Les vendes minoristes als EUA van augmentar un 0,6% a l'agost, per sota del creixement registrat al juliol, del 0,9%, i inferior a la dada que s'esperava, de l'1%, segons les dades publicades aquest dimecres pel Departament de Comerç estatunidenc.

La despesa minorista va créixer per quart mes consecutiu, encara que a un ritme més lent pel fet que es van esgotar algunes prestacions addicionals per desocupació.

D'aquesta manera, les vendes del sector han continuat recuperant-se del xoc econòmic creat per la pandèmia. No obstant això, "serà difícil obtenir més guanys perquè els nivells ja són bastant sòlids", ha afirmat l'economista en cap d'Amherst Pierpont Securities, Stephen Stanley.

La despesa del consumidor va sofrir un col·lapse rècord en el segon trimestre. La reculada de les vendes minoristes, si es manté, establiria la despesa del consumidor en una senda de creixement més lenta en el quart trimestre. I aquests senyals de desacceleració en la despesa del consumidor podrien augmentar la pressió sobre el Govern de Donald Trump per a reiniciar les estancades negociacions per a un altre paquet fiscal.

Noticias relacionadas

contador