ep un reloj colocado en la bolsa de madrid espana a 11 de septiembre de 2020 el ibex 35 descendia un
Ricardo Rubio - Europa Press

L'Ibex ha seguit pujant aquest dimecres (+1,06%. 7.110 punts) gràcies a les fortes alces d'Inditex (+8%) després de publicar els seus resultats del segon trimestre. La tèxtil ha tornat als números verds i ha guanyat en aquest període 214 milions, més de l'esperat. El selectiu espanyol s'ha impulsat també amb altres títols com Repsol (+1,5%) o Bankia (+4,31%). En el costat negatiu han destacat Endesa (-1,64%), Aena (-1,22%) i Red Eléctrica (-1,22%).

  • 11.074,60
  • -0,33%

També en l'àmbit empresarial, són notícia CaixaBank i Bankia, que han confirmat que els consells d'administració es reuniran finalment demà i que previsiblement donaran llum verda a la fusió.

A més d'això, l'altra cita d'aquest dimecres és la reunió de la Reserva Federal (Fed), les conclusions de la qual es coneixeran a partir de les vuit de la tarda hora espanyola, ja amb les borses del Vell Continent tancades, per la qual cosa es cotitzaran demà.

Els inversors estaran especialment pendents del que hagi de dir sobre la inflació, després que durant el simposi de Jackson Hole, Jerome Powell, president de l'organisme, anunciés que a partir d'ara es posarà més èmfasi en el foment de l'ocupació i es permetrà que la inflació superi l'objectiu de 2%, cosa que al seu torn obrirà la porta a mantenir els tipus d'interès més baixos durant més temps. La Fed oferirà també les seves projeccions econòmiques fins al 2023.

"Esperem que la Fed mantingui la política monetària sense canvis, deixant els tipus en 0-0,25% (...) i reiterant que continuarà comprant 80.000 milions de dòlars mensuals en valors del Tresor i 40.000 milions de dòlars mensuals en valors recolzats per hipoteques (MBS) per mantenir el bon funcionament del mercat", indiquen els experts de Berenberg.

D'altra banda, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha exposat aquest dimecres les seves propostes per a un món post-Covid en el seu primer discurs sobre l'estat de la Unió Europea davant el Parlament Europeu. Von der Leyen ha expressat la seva intenció de reduir en un 55% les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle. Així mateix, ha assenyalat que "no és el moment" de retirar els suports econòmics.

Per part seva, el Banc d'Espanya ha anunciat les seves previsions econòmiques, que estan supeditades als rebrots. Així, en el pitjor dels escenaris preveu una caiguda del PIB del 12,6%. L'OCDE també ha comunicat previsions, amb una estimació de caiguda del PIB mundial que es redueix al 4,5% malgrat la incertesa.

Quant a l'Ibex, segueix lateral. Encara que les alces de la jornada d'ahir són una cosa positiva (va pujar més d'un 1%), tal com reconeixen els analistes de Bolsamanía, remarquen que per a veure un senyal de fortalesa hauríem d'esperar a un tancament per sobre dels 7.215 punts, primer nivell de resistència. Per sota seguim molt pendents del suport dels 6.900 punts.

Finalment, en el calendari macro del dia, l'IPC del Regne Unit mensual d'agost ha quedat en el -0,4% respecte al -0,6% esperat i el +0,4% anterior.

Noticias relacionadas

contador