ep el edificio de la bolsa en madrid aparece hoy cerrado al publico despues de que el ibex 35 haya
Eduardo Parra - Europa Press

L'Ibex s'ha acomiadat dels 7.000 punts aquest dijous. L'índex ha caigut un 1,16%, fins a 6.957 punts, pressionat per grans valors com són Repsol (-3,66%), Telefónica (-3,92%) i BBVA (-2,33%) .A l'apartat de resultats, DIA s'ha confessat al mercat i ha comunicat que va reduir les seves pèrdues a la meitat en el primer semestre i va augmentar un 2% les seves vendes.

Tan sols tres valors han aconseguit acabar en verd. Es tracta d'Amadeus (+1,62%), Naturgy (+0,53%) i Aena (+0,34%)

Iberdrola, és notícia perquè ha fet un pas de gegant per adquirir la firma de renovables australiana Infigen Energy després d'assegurar-se el control de més del 50% de les accions de la companyia.

A més, Telefónica torna a cotitzar molt a prop del seu mínim anual de 3,38 euros, la qual cosa alimenta el temor al fet que acabi trencant aquest suport i es dirigeixi cap als 2,50 euros, mínims de 2002.

Tornant a DIA, la cadena de supermercats va registrar en el primer semestre de l'any unes pèrdues de 187,7 milions d'euros, la qual cosa representa una caiguda del 55,2% respecte dels 418,7 milions del mateix període de l'any passat, en un context marcat per la crisi sanitària derivada de la Covid-19. En l'apartat empresarial, Mediaset també és notícia ja que ha transcendit la seva decisió de no materialitzar la fusió amb la seva matriu a Itàlia després que el Jutjat del Mercantil núm. 2 de Madrid desestimés la sol·licitud del grup de comunicació per aixecar les mesures cautelars sobre la suspensió del projecte.

En el terreny de política monetària, s'ha conegut la decisió del Banc d'Anglaterra. L'entitat britànica ha mantingut sense canvis la seva taxa d'interès de referència en un 0,1% aquest dijous, així com els estímuls d'emergència contra la pandèmia de Covid-19. La lliura s'ha alçat fins a un nou màxim de cinc mesos, a 1,3183 dòlars, mentre el Regne Unit navega entre la segona onada del coronavirus i les converses sobre el Brexit.

Encara en el terreny de la macro, Alemanya confirma la seva recuperació, després de conèixer-se que les comandes de la indústria s'han disparat al juny un 28% i encadenen dos mesos de pujades, malgrat que el còmput interanual encara se situa en terreny negatiu, amb una caiguda del 11,3%, a conseqüència de l'impacte de la pandèmia, segons dades provisionals difoses avui per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

En l'apartat de divises, el dòlar ha tocat un nou mínim de gairebé 27 mesos contra l'euro i la divisa comunitària es canvia a 1,1916 dòlars. Les pujades de les monedes europees obeeixen a una feblesa extrema del ‘bitllet verd’ per l'estancament al Congrés del nou paquet d'estímuls d'1 bilió de dòlars per a combatre els efectes de la pandèmia. L'or ha estirat els seus màxims fins a 2.055 dòlars l'unça.

Noticias relacionadas

contador