josé maría álvarez pallete (telefónica)
Alberto Sánchez (Bolsamanía)

Torna la pressió baixista sobre Telefónica, que ja val menys de 19.000 milions a la borsa i es dirigeix cap als seus mínims anuals de març de 3,38 euros. "Molta cura, ja que no descartem que la companyia no aconsegueixi mantenir-se als 3,38 euros i continuï enfonsant-se fins al nivell dels 2,50 euros", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

  • 4,01€
  • 1,21%

"A llarg termini, el potencial de creixement estructural és baix, la competència elevada per part d'operadors més àgils als diferents negocis on opera el grup i la capacitat de maniobra limitada. L'entorn actual dificulta la venda d'actius no estratègics a preus adequats", afirmen els analistes de Bankinter després dels últims resultats.

Telefónica va guanyar un 53,5% menys durant el primer semestre de l'any, fins als 831 milions d'euros, mentre que el benefici trimestral es va reduir un 50,7%, a 425 milions d'euros. "Malgrat una rendibilitat per dividend elevada (9,3%), la reducció del deute progressa lentament", afegeixen aquests experts.

Els inversors continuen penalitzant l'excessiu apalancament de la companyia malgrat els esforços de José María Álvarez Pallete per extreure valor del grup, mitjançant l'operació corporativa amb Liberty al Regne Unit i l'oferta al Brasil per comprar els actius mòbils d'OI.

"En l'entorn actual, possibles noves operacions tenen més risc de retard i menys valoració. L'execució del Pla Estratègic es dificulta i els avanços trigaran més a arribar. El ROE (6,5%) amb prou feines supera lleugerament el cost ponderat del capital (5,6%)", conclouen des de Bankinter.

A llarg termini, per anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, observa "un gran doble sostre de llarg termini, lluny de complir amb el seu objectiu de caiguda: la zona dels 2,50 euros (mínims de 2002), a més d'una impecable directriu baixista que uneix tots i cadascun dels successius màxims decreixents des de fa cinc anys".

"Una recta directriu baixista amb molts més de tres punts de tangència que ara passa per la zona dels sis euros. En qualsevol cas, rebots a part, la renovada feblesa del nostre Ibex, amb la banca al capdavant, pot acabar pressionant de nou tot el mercat en bloc, la qual cosa deixa la porta oberta a la possibilitat de buscar els mínims anuals dels 3,38 euros", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador