ibex portada mercados bolsa

L'Ibex s'allunya dels 6.900 punts en deixar-se un 1,09% després que el selectiu espanyol tanqués totalment pla aquest dilluns, dia festiu al nostre país. Els inversors s'enfronten a diverses cites molt rellevants aquesta jornada. PharmaMar (+1,21%) i Cellnex (+1,55%) són els valors de l'Ibex que més han pujat , mentre que Bankinter (-5,01%) i CaixaBank (-4,86%) han estat els que més han caigut. Al Continu, diversos títols petits han tornat a disparar-se, com Pescanova (+25,16%) o Fluidra (+6,27%).

  • 11.105,50
  • 0,50%

D'una banda, avui hi ha importants referències macro. Alemanya ha publicat el seu ZEW d'octubre (l'índex de sentiment econòmic s'enfonsa a 56,1 des de 77,4 de setembre) i també es coneixerà l'IPC dels EUA de setembre. Al Regne Unit, la taxa d'atur ha repuntat fins al 4,5% entre juny i agost, marcant màxims de tres anys.

El Fons Monetari Internacional ha publicat les seves previsions econòmiques per a la tardor. Preveu que Espanya sofrirà la recessió més aguda de la zona euro el 2020. Pronostica una caiguda de l'economia de la zona euro del 8,3% per a enguany, 1,9 punts percentuals millor de l'esperat al juny, amb Espanya al capdavant amb la recessió més aguda (-12,8%) entre les seves grans economies.

Per darrere d'Espanya se situen Itàlia (amb una contracció del 10,6%), França (-9,8%) i Alemanya (-6%), una situació atribuïble en tots els casos a l'impacte de la pandèmia per la Covid-19, segons el seu informe de Perspectives Econòmiques Globals, presentat aquest dimarts.

A més, comença la temporada de resultats a l'altre costat de l'Atlàntic amb els comptes de JP Morgan o Citigroup. Finalment, hi ha una altra cita rellevant, i és que Apple presentarà els seus nous iPhones aquest 13 d'octubre després de setmanes de retards i interrupcions relacionades amb la pandèmia.

A tot això s'hi afegeixen les últimes novetats relacionades amb la vacuna contra la Covid-19. La farmacèutica Johnson & Jonhson ha suspès els assajos de la seva pel fet que un dels voluntaris ha presentat una "malaltia inexplicable". La vacuna d'aquesta farmacèutica estava sent provada a diferents països, entre ells Colòmbia.

Amb tot, Europa cedeix posicions després que Wall Street ho fes bé aquest dilluns (especialment el Nasdaq, que va pujar un 2,56%) i després que els números verds hagin dominat també a l'Àsia. A l'altre costat de l'Atlàntic, les majors empreses tecnològiques del món van repuntar amb ganes la jornada d'ahir. Això, abans que avui arrenqui l'Amazon Prime Day i que tingui lloc aquesta presentació d'Apple citada més amunt.

D'altra banda, cal subratllar que, en una setmana molt rellevant per a les negociacions del Brexit, el Regne Unit ha anunciat que es tancaran bars i pubs a les zones més afectades pel virus per controlar l'augment de casos. El principal assessor en matèria de salut del primer ministre Boris Johnson ha advertit que podrien ser necessàries més mesures. França intenta evitar un tancament generalitzat, mentre que Itàlia i Països Baixos estan considerant noves restriccions, informa Bloomberg. El Govern txec ha tancat escoles, restaurants i bars fins a principis de novembre.

Noticias relacionadas

contador