ep cartel colocado en las inmediaciones del edificio de la bolsa de madrid en madrid
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'Ibex ha pujat un 1,3% aquest dilluns, impulsat per les energètiques (Siemens Gamesa, Naturgy, Cellnex...). El Sabadell, favorit a totes les travesses per protagonitzar la següent operació corporativa, avança un 2,3% (a primera hora es disparava un 10%). La resta de bancs, que han començada la jornada animats, ara cotitzen en general en vermell. Al costat negatiu hi destaca també Telefónica, amb pèrdues d'un %%.

  • 11.327,70
  • 0,25%

A tota Europa, els bancs continuaran sent protagonistes després del moviment de CaixaBank i Bankia anunciat la setmana passada. Sembla que Itàlia està contemplant una fusió com la d'aquestes dues entitats per a Monte dei Paschi. El sector bancari, sens dubte, continuarà en focus i condicionarà l'esdevenidor de les borses durant els propers mesos.

L'Ibex afronta una setmana en la qual la reunió del Banc Central Europeu (BCE) d'aquest dijous serà un altre element de gran interès. L'enquesta de Bloomberg entre analistes abans de la trobada reflecteix que la majoria no espera canvis a la política monetària, però que sí que preveuen un increment del PEPP (programa de compres d'emergència per la pandèmia) de 350.000 milions d'euros al desembre, prolongant-lo al segon semestre de l'any vinent.

Les negociacions per a Brexit continuaran aquest dilluns. Les últimes informacions apunten al fet que Regne Unit pretén elaborar una nova legislació que anul·larà unes certes parts clau de l'acord sobre el Brexit.

Per part seva, el Congrés dels EUA torna i se centrarà en les negociacions d'un altre paquet d'ajuda per a la Covid-19. "Un impuls fiscal seria positiu per a la recuperació econòmica, així com per al sentiment del mercat", assenyalen des de Danske Bank. Mentrestant, la Reserva Federal (Fed) està en 'mode silenci' i no hi haurà notícies abans de la reunió de l'FOMC de la setmana vinent. Els EUA tanquen aquesta dilluns pel Dia del Treballador.

Quant a les dades de la jornada, la sessió serà relativament tranquil·la. A la Xina, les dades comercials d'agost van ser mixtes. Les exportacions van pujar un 9,5%, quan els economistes esperaven un 7,1%, amb una lectura anterior de 7,2%. Les importacions van caure un 2,1%, i l'estimació del consens era d'un creixement del 0,1%. La lectura de juliol va ser de -1,4%. L'alt nivell d'exportacions es deu probablement a la gran quantitat d'equips de protecció personal que compren molts governs arreu del món, expliquen els experts, mentre que la disminució de les importacions apunta a la contínua feblesa de la demanda interna.

D'altra banda, s'ha informat que l'administració de Donald Trump està considerant imposar restriccions a l'exportació de l'empresa que cotitza a la borsa d'Hong Kong, Semiconductor Manufacturing International Corporation.

Noticias relacionadas

contador