ep jaime guardiola consejero delegado de banco sabadell
EUROPA PRESS - Archivo

Sabadell, Unicaja i Liberbank continuen pujant a la borsa gràcies a les fusions bancàries, ja que els inversors consideren que seran les entitats que protagonitzaran noves operacions corporatives durant els pròxims mesos.

  • 1,73€
  • 2,16%
  • 0,28€
  • 1,72%
  • 1,22€
  • 1,84%

Sabadell rebota un 2% a la borsa, mentre Liberbank i Unicaja avancen un 2%. Tots ells van registrar forts guanys aquest divendres després de confirmar CaixaBank i Bankia que estan analitzant una fusió.

S&P Global Ratings ha assenyalat que, si CaixaBank i Bankia culminen la seva fusió, podria desencadenar-se una nova allau de consolidació al sector bancari espanyol. L'agència ha assenyalat que la crisi del coronavirus "ha posat en relleu la necessitat de consolidació".

S&P ha destacat que la fusió oferiria a CaixaBank i Bankia la possibilitat de generar economies d'escala i, per tant, sinergies de costos, la qual cosa podria ajudar els bancs a millorar la seva baixa rendibilitat estructural.

Així, Sabadell, Unicaja i Liberbank són les tres entitats que més probabilitats i més necessitat tenen de protagonitzar una operació corporativa. En el cas de Sabadell, els analistes consideren que una de les seves millors opcions seria una integració en BBVA, ja que el seu model de negoci és complementari.

Per part seva, els analistes de Goldman Sachs han anticipat que Unicaja és l'entitat amb més opcions d'una fusió. Les seves negociacions amb Liberbank no van arribar a un acord sobre la seva valoració i l'operació corporativa va quedar aparcada.

No obstant això, els analistes de Goldman reiteren la seva aposta per una fusió d'Unicaja amb una altra entitat. "Som compradors d'Unicaja per motius de M&A (mergers and acquisitions/fusions i adquisicions)", van afirmar aquests experts al seu últim informe.

Noticias relacionadas

contador