ep archivo   superleds las bombillas led son mas rentables y baratas cada ano
BOMBILLA LED - Archivo

El Consell de Ministres va aprovar ahir, a través d'un Reial decret llei, un pla de xoc per contenir l'escalada de preus de la llum i de gas amb un conjunt de mesures.

Aquestes mesures són les següents, tal com les ha recollit i explicat Bankinter:

-Minoración temporal de l'excés de retribució que estan tenint les elèctriques com a conseqüència dels alts preus de gas. Les elèctriques hauran de tornar aquests ingressos extraordinaris, una quantitat que el Govern estima en 2.600 milions d'euros. Aquesta norma afectarà centrals nuclears, hidràuliques i renovables amb una capacitat instal·lada superior a 10 MW sempre que el preu del megawatt hora al mercat de gas espanyol (MIBGAS) sigui major de 20 €. Aquesta mesura s'aplicarà fins al 31 de març de 2022, que és quan el Govern estima que els preus gasistes començaran a baixar. Aquesta mesura se sumaria als 650 milions d'euros de retallada que ja patirà el sector per una altra llei que es tramita al Congrés pels ingressos extra que estan tenint per l'increment de preus als drets d'emissió de CO2. En total, més de 3.200 milions d'euros de retallada per al sector.

-Reducció d'impostos. L'impost especial de l'electricitat baixa del 5,11% al 0,5% fins a final d'any i s'amplia durant el quart trimestre la suspensió temporal de l'Impost a la Generació Elèctrica del 7%. Aquestes mesures s'uneixen a la rebaixa de l'IVA de la llum del 21% al 10% fins que finalitzi 2021.

-Subastas de CO2. Es destinaran 900 milions d'euros addicionals, fins a un total de 2.000 milions d'euros del recaptat per l'Estat en les subhastes de CO2 per rebaixar la factura dels consumidors.

-Subastas d'electricitat. Les elèctriques hauran de subhastar energia de forma proporcional a la seva quota de mercat a les comercialitzadores independents i als grans consumidors. Les elèctriques poden rebutjar les ofertes situades per sota d'un preu mínim fixat per la CNMC.

-Limitar la pujada de el gas. El Govern limitarà la pujada de la tarifa regulada de gas natural fins al 4,6% a la propera revisió trimestral d'octubre, en lloc del 29% que li correspon.

-Nou subministrament mínim vital, ampliant de quatre a deu mesos la prohibició de talls en el subministrament a consumidors vulnerables.

-Més control a les hidroelèctriques. Es fixarà un règim de cabals mensuals a desembassar en cada Confederació Hidrogràfica quan s'iniciï l'any. Amb això s'evitarà les males pràctiques d'algunes companyies que buiden els embassaments quan el preu de l'electricitat és alt.

-Reforma de la tarifa regulada o PVPC, a la qual estan acollits gairebé 11 milions de consumidors, perquè s'incorpori la referència de preu de la subhasta amb una ponderació màxima del 10%.

Noticias relacionadas

contador