ep la presidenta de la comision europea ursula von der leyen durante el debate sobre el estado de la
PARLAMENTO EUROPEO

Trobar un consens abans de 2023 sobre la revisió de les regles fiscals. És el que desitja la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, que aquest dimecres ha anunciat que durant les "pròximes setmanes" s'iniciarà la revisió de les regles comunitàries de control del dèficit i del deute.

Durant el seu discurs sobre l'Estat de la Unió Europea (UE) a l'Eurocambra, Von der Leyen ha assegurat que "l'objectiu és construir consens sobre la manera de procedir abans de 2023" i per a això, "la CE rellançarà la discussió sobre la governança econòmica durant les pròximes setmanes".

"Hem de reflexionar sobre la crisi com ha afectat la forma de la nostra economia, de l'augment de deute a l'impacte desigual entre sectors i noves formes de treball", ha expressat.

D'altra banda, davant les dificultats de subministrament que els xips estan tenint a nivell mundial, la presidenta de la Comissió ha donat a conèixer que es proposarà una nova "llei europea de xips" amb l'objectiu que la UE redueixi la seva dependència per a la producció d'aquests components essencials.

PANDÈMIA I CANVI CLIMÀTIC

Quant a la pandèmia de la Covid-19, Von der Leyen ha defensat l'actitud de la UE per mantenir-se unida en aquest crisi sanitària. A més, ha destacat que la UE va prendre la decisió d'"anar junta" per assegurar-se que les vacunes arribaven a tots els racons.

La presidenta de la Comissió també ha fet referència al canvi climàtic anunciant que la UE destinarà 4.000 milions d'euros addicionals fins al 2027 per finançar la lluita climàtica dels països pobres.

contador