endesa iberdrola portada
© Alberto Sánchez

Endesa cau més d'un 3% i Iberdrola més d'un 2% aquest dimecres. Les dues segueixen patint les seqüeles del "pla de xoc" aprovat i anunciat pel Govern aquest dimarts per fer front a la pujada de la factura de la llum.

  • 17,42€
  • -0,74%

Recordem que la bateria de mesures de l'Executiu de Pedro Sánchez suposarà un 'cop de destral' de 2.600 milions d'euros per a les energètiques.

L'objectiu del Govern és rebaixar un 22% el preu de la llum fins a final d'any. A més, el Govern crearà un nou model per fixar els preus de la llum canviant el seu sistema de pujades perquè les petites comercialitzadores puguin licitar i fixar un preu diferent al del mercat majorista. "Noves subhastes d'energia per aportar liquiditat i competència als mercats i facilitar una energia barata", va defensar Ribera durant la seva intervenció.

En matèria de fiscalitat, s'ha prorrogat la suspensió de l'impost a la generació d'electricitat del 7% i s'ha rebaixat l'impost especial de l'Electricitat des del 5,1% fins al 0,5%.

Una altra de les mesures anunciades per l'executiu de Pedro Sánchez ha estat la de crear un subministrament mínim vital que ampliï la prohibició del tall del servei durant sis mesos. Sobre la tarifa del gas, Ribera ha anunciat que es limitarà durant els sis propers mesos perquè la pujada del carburant no impacti en les factures de les llars durant l'època més freda de l'any.

BARCLAYS PASSA LES TISORES

Barclays es fa ressò d'aquest impacte al seu últim anàlisi sobre Endesa, a la qual rebaixa el seu preu objectiu en un 3%, des dels 26,4 fins als 25,5 euros per acció. Els experts del banc britànic reiteren, malgrat tot, la seva recomanació de sobreponderar els títols de la cotitzada espanyola.

Des de l'entitat financera també han retallat les estimacions de BPA d'Endesa per a aquest any en un 9%, des dels 1,62 fins als 1,47 euros "per reflectir l'impacte negatiu" de la situació que s'està vivint a Espanya. A més, també passen les tisores ​​per les seves previsions de 2022 que redueixen en un altre 9%.

Noticias relacionadas

contador