ep complejo eolico herrera ii de iberdrola en la provincia de burgos
IBERDROLA

Iberdrola s'ha topat amb un mur als EUA. Així ho adverteix Bill White, director de la divisió d'energia eòlica marina d'Avangrid, filial nord-americana de la cotitzada espanyola. Actualment, l'empresa es troba aixecant el primer gran projecte d'eòlica marina al país.

  • 11,35€
  • 1,25%

En una columna publicada al Financial Times, White adverteix de les "estrictes exigències locals" i que aquestes poden arribar a paralitzar el desenvolupament de nous parcs que, de moment, depenen d'equips fabricats al Vell Continent.

"Si exigeixes que no pots construir un projecte eòlic marí llevat que facis servir una turbina fabricada als EUA, estem acabats", lamenta White. "Necessitem reflexionar sobre aquests impulsos potencialment proteccionistes que poden aturar el progrés en la construcció", postil·la.

Cal recordar que l'Administració Biden ha presentat la passada setmana davant del Congrés els seus nous crèdits fiscals mediambientals per renovar el sector elèctric partint de les energies renovables, incloent-hi l'eòlica marina, en un paquet per valor de 3.500 milions de dòlars.

La 'lletra petita' consisteix que, per accedir a aquests crèdits, les empreses han d'una banda assegurar la creació d'ocupació al país i, de l'altra, estar obligades a fer servir acer nord-americà, qüestió aquesta última que pot acabar disparant el cost i retardant els projectes.

Noticias relacionadas

contador