verde subida bitcoin portada

"El rebot del bitcoin durarà tota la setmana". És el clima que es respira en un mercat que torna sobre la marca dels 2 bilions de dòlars de capitalització total, on la majoria d'inversors espera que les pujades de la cripto reina prossegueixin fins a l'àrea dels 60.000 dòlars. L'optimisme instigat per l'anunci de JP Morgan que llançarà el primer fons de gestió activa per a clients institucionals en la creació de Satoshi Nakamoto, predomina entre els experts i analistes que avisen, però, que les amenaces aguaiten i mantindran el preu lligat en curt. Entre dijous i divendres l'impuls comprador es posarà a prova per noves notícies des del front dels fons cotitzats als EUA i la regulació que entrarà en vigor a Turquia sobre els criptoactius.

El gir de 180 graus que ha completat el banc d'inversió capitanejat per Jamie Dimon, de detractor absolut del bitcoin a oferir un vehicle en el criptoactiu més negociat per a comptes d'alt capital, és la guinda del pastís que necessitaven els operadors perquè les pujades s'acceleressin. Certifica que l'interès institucional no es deixa acovardir per una correcció com la viscuda la setmana passada, del 27%, i evidencia "com d'equivocats estaven els bancs de Wall Street en criticar el bitcoin", indica Naeem Aslam, analista d'Avatrade. "Aquestes entitats no tenen una altra opció que oferir actius digitals als seus clients si volen donar-los servei", comenta l'expert.

Aquesta notícia ha suscitat un gran entusiasme entre els inversors que veuen en la recent onada de vendes una oportunitat per afegir més actius digitals a les seves carteres. Dit això, "encara no estem totalment fora de perill, i això es deu al fet que el preu del bitcoin necessita tancar per sobre de la propera resistència psicològica dels 60.000 dòlars abans que els operadors puguin estar segurs que un moviment cap al preu de 70.000 dòlars és més probable", afegeix Aslam. De moment, segueix plantant batalla a l'àrea dels 55.000 dòlars, nivell que ha de consolidar perquè segueixi l'escalada.

Des del punt de vista fonamental, dos esdeveniments tenen el potencial d'agrir l'ànim entre els participants del mercat. En primer lloc hi ha les notícies que arriben de Turquia. El 30 d'abril és la data donada pel banc central de país perquè entri en vigor la nova regulació que prohibeix el pagament de béns i serveis amb criptoactius. Però això no és tot. Segons informa Bloomberg, el govern de Recep Tayyip Erdogan està planejant establir un banc custodi central per eliminar el risc de contrapart després del col·lapse de les plafaformas de compravenda Thodex i Vebitcoin la setmana passada, segons un alt funcionari familiaritzat amb els plans.

Les autoritats otomanes també estan considerant un llindar de capital per als criptobròkers i exigir requisits de formació per als executius d'aquestes empreses. Els preparatius per a un marc normatiu podrien completar-se en unes setmanes, informa el mitjà. El Ministeri d'Hisenda i Finances, la Junta de Mercats de Capitals i l'organisme de vigilància de delictes financers Masak s'estan coordinant per implementar aquestes normes.

La por entre els inversors és que altres legislacions puguin seguir els passos de Turquia per posar límit a les 'criptos'. A Corea del Sud, per exemple, les autoritats financeres estan considerant tancar totes les plataformes d'intercanvi del país, unes 200, al setembre, mentre l'Índia està ultimant una severa regulació sobre aquest tipus d'actius.

L'alarma entre els reguladors i supervisors dels mercats no està trobant ressò, per ara, als EUA on s'espera que la Securities and Exchange Commission doni el seu veredicte sobre el que podria ser el primer fons cotitzat a Wall Street sobre el bitcoin. Es tracta del VanEck Bitcoin Trust i el supervisor ha de denegar, retardar o donar finalment llum verda al projecte previsiblement el 29 d'abril. Els experts s'inclinen per que la SEC tiri la pilota cap endavant, un cop més, fins a un màxim de 240 dies.

Alguns inversors creuen que l'organisme podria impulsar diverses sol·licituds d'ETF a la vegada, per no afavorir-ne cap en particular i promoure al mateix temps un ambient de competència.

Actualment, hi ha vuit ETF davant la SEC, però només dos fons cotitzats de bitcoin actius estan sota revisió oficial: el Kryptoin Bitcoin ETF Trust i el WisdomTree Bitcoin Trust. La situació xoca amb Canadà, on s'han aprovat tres vehicles cotitzats en el bitcoin i altres tants en l'ethereum, però els experts subratllen que la SEC no es fixarà en el seu veí del nord, per la qual cosa descarten que hi hagi pressió en aquest sentit per que doni un veredicte favorable, menys encara aquesta setmana.

Noticias relacionadas

contador