ethereum cripto

Segueix la recuperació al mercat de les criptodivises aquest dimarts, després que el bitcoin tanqués la seva pitjor setmana des d'inicis de març, amb una correcció del 27% des dels màxims històrics gairebé als 65.000 dòlars del 14 d'abril. La creació de Satoshi Nakamoto manté el seu rebot i fixa com a objectiu consolidar els 55.000 dòlars, preu que ha de trencar amb comoditat perquè passi el perill de noves caigudes, segons els analistes. L'ethereum aprofita el renovat impuls per alçar-se de nou per sobre dels 2.500 dòlars, molt a prop de la fita del 22 d'abril als 2.615 dòlars, segons CoinMarketCap.

Les comissions mitjanes d'ether han baixat durant els últims set dies, cosa que suposa un possible avantatge comercial per als inversors, segons reporta CoinDesk, i li ofereix un impuls al preu que puja en conjunt amb el mercat, on el verd s'imposa en la majoria d'actius. La capitalització total torna a situar-se per sobre dels 2 bilions.

El bitcoin es va disparar dilluns, girant-se a l'alça amb força després que els preus caiguessin fins als 47.272 dòlars diumenge. "El rebot hauria de persistir aquesta setmana", va escriure Stockton al seu informe Cryptocurrency Compass de dilluns. "Però la recent pèrdua d'impuls a mitjà termini suggereix que el bitcoin trobarà resistència per sota dels 62.000 dòlars".

A l'optimisme ha ajudat l'anunci de JP Morgan que llançarà el seu primer fons gestionat activament en el bitcoin "cosa que ha assegurat als operadors com n'estaven d'equivocats els bancs de Wall Street en criticar la moneda digital. Aquests bancs no tenen una altra opció d'oferir actius digitals als seus clients si volen donar-los servei", indica Michael Hewson, analista de CMC Markets.

"La pressió venedora sembla estar ara en ple procés d''esperar i veure' en zones clau de suport", comenten els experts d'eToro. Els analistes del bròker criden a no donar-ho tot "per perdut fins que els mínims observats as 47.500 dòlars es perdin". "En fer-ho estaríem en zona de sobrevenda amb perill d'anar a buscar els 44.000 dòlars. Per sobre, cal superar els 55.000 dòlars amb força per tornar a pensar en nivells superiors", afegeix, abans de demanar "precaució".

Amb tot, els alcistes aposten que hi ha molt més recorregut després d'aquest impàs. "Invertir en el bitcoin és estar disposat a correccions contínues després de cada nou impuls alcista, del 30% de mitjana", comenta per la seva banda José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. Sense anar més lluny i des del començament de l'any hem assistit a caigudes del 31%, del 26%, del 19% i ara del 27%. Aquestes són les correccions que ha anat experimentant el bitcoin el 2021. Durant el cicle alcista 2015-2017 vam assistir a correccions (drawdown) del 35% de mitjana en vuit ocasions. "Cosa que vol dir que les caigudes últimes no signifiquen res. Absolutament res. Són una fase correctiva més de les moltes que han d'arribar encara i poc més", assevera l'expert.

Noticias relacionadas

contador