le bitcoin de nouveau a plus de 60 000 dollars 20210423163403

La volatilitat de les últimes hores al mercat de les criptoidivises, el catalitzador de la qual ha estat el gir de 180 graus de Tesla sobre els pagaments amb bitcoins, s'ha materialitzat en una onada de vendes que molts analistes ja havien predit, a causa del recent comportament de la moneda de Satoshi Nakamoto. Mentre moltes veus alerten que el 17% de caigudes s'ampliarà durant les properes jornades, mentre la divisa digital tracta d'estabilitzar-se per sota de 50.000 dòlars, altres experts prenen distància amb aquest fet puntual i segueixen augurant un brillant futur per a la reina de les criptos.

En primer lloc, el preu del criptoactiu parla més de la resistència del bitcoin que de susceptibilitat a les crítiques, assenyalen des de CoinTelegraph. Els moviments i volatilitat encaixen amb el comportament de la moneda en línia aquest any i "no s'ha posat en perill la tendència alcista de fons", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. En la seva opinió no hi ha motiu d'alarma, perquè ja hauríem d'estar més que acostumats a les fortes batzegades a l'alça i a la baixa "sense que en realitat passi res, sense que res canviï realment".

Si de cas, ha ajudat millor a definir el rang de preus en el qual s'està movent la moneda de Nakamoto des de febrer, amb un suport als 46.000 dòlars i una resistència als 60.000 dòlars.

El bitcoin ha guanyat interès durant l'últim any, ja que empreses com Square i l'esmentada Tesla van anunciar compres de bitcoins i grans inversors institucionals van entrar a l'espai de la criptodivisa. Els principals bancs d'inversió, com Goldman Sachs i Morgan Stanley, també han buscat la manera de permetre que els seus clients rics s'exposin en el bitcoin.

Tota aquesta atenció per part de Wall Street va portar la moneda digital més operada del món a una fita històrica als 64.000 dòlars a mitjans d'abril, des d'on ha estat consolidant sense poder superar els 60.000 dòlars. Els diversos fracassos de les últimes jornades a aquest nivell de preus deixaven entreveure un esgotament en la carrera alcista i els analistes tècnics esperaven un retrocés que podria prosseguir fins als 42.000-40.000 dòlars, especialment si es confirma la pèrdua dels 50.000 dòlars a curt termini.

Algunes veus vinculen també la profunda correcció en les monedes digitasl al declivi generalitzat d'actius de risc als mercats tradicionals. "No crec que tot s'estigui venent només per la notícia de Tesla. Aquesta va ser la gota que va fer vessar el got pel que fa a la venda d'actius de risc", indica Jeffrey Wang, directiu d'Amber Group. De fet, des de CoinTelegraph subratllen que el mercat de les 'criptos' s'ha convertit en massa important com per sucumbir a l'opinió d'una sola persona, per molt famosa que sigui.

Nombrosos analistes avisen també que en cap cas el bitcoin ha entrat en un mercat baixista. Segons els experts, la transferència de bitcoins cap a grans forquilles en aquest cicle de la 'cripto' principal no té precedents. Malgrat que abril va tancar amb un retorn del -2% per al bitcoin, en contrast amb un auge de 47% de les altcoins, i amb una caiguda de la dominància del bitcoin per sota del 50%, cosa que no havia passat durant els últims tres anys, la moneda digital ha pujat gairebé un 90% durant els últims 4 mesos i els inversors institucionals no s'han deixat acovardir, segons reflecteix una anàlisi de Kraken.

És més, el tancament en negatiu de l'espelma d'abril apunta que la correcció s'està consolidant, senyal per als optimistes que més grans inversors es veuran atrets, ja que és el principal indicador de menor volatilitat en el futur.

250.000 DÒLARS EN CINC ANYS

Malgrat que el panorama a curt termini es mostra agitat, "en un horitzó temporal a llarg termini, creiem definitivament que aquesta és la fase inicial del que serà el naixement d'una classe d'actius totalment nova que creiem que arribarà als bilions de dòlars", comenta Yassine Elmandjra analista del gestor de Cathie Wood, Ark Investment Management, en una entrevista a Bloomberg.

La comparació del bitcoin, la major criptodivisa, amb l'or com a dipòsit de valor segueix sent controvertida, però Elmandjra sosté que el valor de mercat del bitcoin podria arribar a la paritat amb l'or en cinc anys, el que implicaria un guany d'unes 10 vegades , segons les seves estimacions.

En la mateixa línia es pronuncia Mark Yusko, de Morgan Creek Capital Management, que li dona el preu de 250.000 dòlars durant el pròxim lustre, prenent com a referència el valor del metall groc. Per al director d'aquesta empresa d'inversions el bitcoin és molt més que un mer dipòsit de valor i augura que hi haurà cada vegada una major adopció de la cripto. "És una xarxa i les xarxes creixen de manera exponencial. Aquesta és la xarxa més ràpida de la història en aconseguir un bilió de dòlars de valor, comparat amb les FAANGS que van trigar de 15 a 20 anys depenent de quin miris".

"El que es passa per alt és que es tracta d'una evolució tecnològica de la potència informàtica que no desapareixerà", va assegurar a la CNBC. "És una poderosa xarxa de computació que es convertirà en el protocol de l'Internet del valor", sentencia.

Noticias relacionadas

contador