tesla-bitcoin-criptomoneda-inversiones-700x394

Si començàvem la setmana dient que el que Musk li dona al dogecoin, Musk se li treu, després de les massives vendes al criptomeme arran de la seva aparició al Saturday Night Live, aquest dijous el bitcoin i tot el mercat de les criptodivises pateix l'última decisió de Tesla en matèria de criptoactius. L'empresa deixarà d'acceptar els pagaments amb bitcoins, segons ha anunciat el mateix Elon Musk en un tuit, cosa que ha provocat una brutal sagnia, especialment en la creació de Satoshi Nakamoto, que ha perdut els 50.000 dòlars.

Després que el fundador de l'empresa de vehicles elèctrics hagi emès el comunicat des del seu compte de la xarxa social de microblogging, més de 3.500 milions de dòlars s'han esfumat del mercat, la capitalització del qual ha cedit fins a poc més de dos bilions, i el bitcoin ha caigut breument a mínims d'un mes i mig, per sota dels 47.000 bitllets verds. La creació de Satoshi Nakamoto s'ha recuperat ràpidament i ha intentat estabilitzar al voltant dels 50.000 dòlars, però les vendes han tornat més tard i ha tornat a visitar els 48.000 dòlars, amb un declivi de més del 12%. El valor total de totes les 'criptos' ha rebotat fins a la marca de 2,27 bilions, per retrocedir, hores més tard, fins als 2,1 bilions.

Entre les 'altcoins' les caigudes són al voltant d'un 10% amb l'ethereum allunyant-se dels seus recents màxims històrics en 4.350 dòlars per cedir per sota dels 3.700 dòlars, mentre el dogecoin es canvia als 0,40 dòlars. En general, l'onada de vendes corregeix molts dels recents excessos entre aquestes monedes alternatives al bitcoin que cauen des de màxims històrics.

Al febrer, Tesla va anunciar durant una presentació que havia comprat 1.500 milions de dòlars en bitcoins i que planejava acceptar la criptodivisa per als pagaments. Musk ha citat dijous les preocupacions ambientals i ha dit que Tesla està "preocupada pel ràpid augment de l'ús de combustibles fòssils per a la mineria i les transaccions del bitcoin, especialment el carbó, que té les pitjors emissions de qualsevol combustible".

El bitcoin es manté i s'emet a través de processos complexos matemàtics que es coneixen popularment com a 'minat'. Els miners utilitzen ordinadors construïts a propòsit que requereixen molta energia per resoldre trencaclosques computacionals, perquè les transaccions del bitcoin es realitzin. El consum d'energia d'aquests ordinadors és més gran que el d'alguns països.

Musk ha estat un gran defensor de les monedes digitals, incloent-hi bitcoin i dogecoin, ajudant a impulsar els seus preus durant els últims mesos.

El CEO de Tesla va dir que la companyia no vendrà cap bitcoin i té la intenció d'utilitzar-lo per a les transaccions "tan aviat com la mineria es transiti a una energia més sostenible".

El bitcoin ha guanyat interès durant l'últim any, ja que empreses com Square i Tesla van anunciar compres de bitcoins i grans inversors institucionals van entrar a l'espai de la criptodivisa. Els principals bancs d'inversió, com Goldman Sachs i Morgan Stanley, també han buscat la manera de permetre que els seus clients rics s'exposin en el bitcoin.

L'impuls va portar a la moneda digital més operada del món a una fita històrica als 64.000 dòlars a mitjans d'abril, des d'on ha estat consolidant sense poder superar els 60.000 dòlars. Els diversos fracassos de les últimes jornades s'imaginaven una correcció major i els analistes tècnics esperen que s'ampliïn les caigudes fins als 40.000 dòlars, especialment si es confirma la pèrdua dels 50.000 dòlars a curt termini.

Noticias relacionadas

contador