bitcoin 20220106171815

El bitcoin torna a les caigudes aquest dijous, després del ral·li de dimecres que va portar la reina dels actius digitals a màxims gairebé als 42.500 dòlars. La resta del mercat també va seguir els passos de la més operada de les monedes electròniques i es van veure guanys voluminosos per a alguns criptovalors com el terra o l'avalanche, però avui es tenyeixen de vermell i es deixen un 5% de mitjana. L'ethereum, que va marcar màxims al voltant dels 2.800 dòlars, també corregeix i la capitalització total s'assenta als 1,75 bilions de dòlars.

  • 62.982,29$
  • -1,21%

L'onada de compres es va produir per alleujar el mercat després de conèixer els plans del president dels EUA, Joe Biden sobre la indústria criptogràfica. La Casa Blanca va publicar i rubricar una ordre executiva amb què ha encarregat a diverses agències governamentals un enfocament holístic que ajudi el govern de la primera potència mundial a ordenar el criptoespai. Els participants del mercat havien anticipat una postura de Biden agressiva i censora amb el mercat, tot i això, l'enfocament és constructiu i recolza tant el bitcoin com un dòlar digital, indiquen els experts.

El bitcoin es va disparar fins a un 11% dimecres entremig de l'optimisme sobre la trajectòria de la regulació nord-americana dels actius digitals. Aquests guanys van resultar efímeres mentre els operadors paien les notícies, i el criptovalors torna a cotitzar a prop de la meitat del rang en què ha passat la major part dels últims dos mesos.

Els futurs dels índexs S&P 500 i Nasdaq 100 es van tornar negatius gairebé alhora que el preu del bitcoin. La criptomoneda ha estat relativament correlacionada amb les accions nord-americanes des del començament de la pandèmia de Covid-19, incrementat aquest acoblament des de l'estiu passat.

"En haver-se realineat amb els actius de risc, el bitcoin s'està pujant a l'onada del risc, al més pur estil criptogràfic", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. L'optimisme que es va veure als mercats dimecres, en les accions, el petroli i els metalls “sembla fràgil en el millor dels casos, així que mentre els operadors de criptomonedes poden estar mirant amb entusiasme els 45.500 dòlars i preguntant-se “què passaria, si", estem a un titular de distància que aquests guanys s'esborrin ràpidament", avisa l'expert, que recorda que aquest "ha estat el cas des de fa setmanes".

D'altra banda, des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, el preu no va ser capaç de sostenir-se per sobre dels 40.000 dòlars i, de fet, es va veure rebutjat a la zona dels 42.500-42.700 dòlars, on es pot veure una resistència a gràfics setmanals.

Pel que fa a molt curt termini, “tenim el preu del bitcoin a zona de ningú, una mica lluny dels suports i resistències claus. Hi ha un important suport a la recta creixent que uneix tots i cadascun dels successius mínims creixents des del passat estiu", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Per no parlar dels mínims de gener (32.855) i els mínims de febrer (34.295). I per dalt tenim els últims màxims decreixents amb especial rellevància als màxims de febrer (45.905)", afegeix.

"Queda molta tela per tallar encara, però és clar que per sobre dels 46.000 dòlars amb comoditat tindrem un important senyal de fortalesa en el rei de les criptomonedes. Sens dubte es tractaria d'un abans i un després. De la mateixa manera que la perforació dels mínims del gener seria un nou gerro d'aigua freda”, arrodoneix l'analista.

Noticias relacionadas

contador