dl joe biden president united states of america us usa white house us government work pd
United States government

El president dels EUA, Joe Biden, signarà aquest dimecres una ordre executiva en què s'esbossa el primer enfocament del seu Govern per abordar els riscos i aprofitar els beneficis potencials dels actius digitals i la seva tecnologia subjacent. El document encarrega una sèrie de revisions i informes sobre com els Estats Units hauria de regular i desenvolupar la indústria de les criptomonedes.

El document, segons ha explicat la Casa Blanca en un comunicat, estableix una política nord-americana per als actius digitals que té sis prioritats clau: protecció del consumidor i de l'inversor, estabilitat financera, finançament il·lícit, lideratge dels Estats Units al sistema financer mundial i competitivitat econòmica, inclusió financera i innovació responsable.

La tan esperada ordre executiva no ordenarà cap agència federal que desenvolupi noves regulacions que puguin limitar l'ús o la disponibilitat dels criptovalors digitals, segons un resum publicat per la Casa Blanca. En canvi, l'ordre ordena diversos departaments federals que analitzin els beneficis i els riscos potencials de les criptodivises mentre tracen un camí per a la "innovació responsable".

La reacció en el preu dels criptoactius s'havia apreciat des de dimecres a la matinada, ja que el Departament del Tresor havia publicat per error una declaració del seu titular, Janet Yellen, amb les impressions a l'ordre de la Casa Blanca que estava embargada fins a aquest migdia hora espanyola. Tot i que el document va ser esborrat gairebé immediatament, ja havia circulat entre els participants del mercat que es van llançar a les compres perquè apuntava a una posició d'innovació i foment de tota la criptoindústria.

Els analistes havien avisat que la claredat reguladora als EUA ja era suficient per impulsar els preus del bitcoin i les altcoins. Però, a més, el biaix constructiu amb què el govern de Biden afronta les reglamentacions per ordenar el sector i l'ordre que és “relativament benigna”, en paraules de Marcus Sotiriou, analista de GlobalBlock, estan impulsant el preu, “ja que el mercat s'havia preparat per als riscos d'aquest esdeveniment", assenyala l?expert.

L'ordre executiva ordena al Departament del Tresor i a les agències de regulació financera que avaluïn "les implicacions del creixent sector dels actius digitals i els canvis als mercats financers per als consumidors, els inversors, les empreses i el creixement econòmic equitatiu", segons el comunicat.

A més, ordena al Consell de Supervisió de l'Estabilitat Financera (FSOC or les sigles en anglès) que estudiï si les criptomonedes suposen un risc per al sistema financer prou gran com per desencadenar una crisi.

L'ordre executiva també demana al Tresor i als reguladors que emetin un informe sobre els possibles riscos i beneficis d'un dòlar digital dels Estats Units. Diversos altres països, entre ells la Xina, estan desenvolupant versions digitals de les seves monedes que es poden guardar, enviar i utilitzar per pagar.

La Reserva Federal, que emetria el dòlar digital, també està estudiant la qüestió, però els seus dirigents van dir que no ho crearien sense que el Congrés promulgués una llei per fer-ho.

L'ordre de Biden també demana als departaments federals que es coordinin per evitar l'ús de criptodivises per a delictes financers -com l'evasió de sancions- i "establir un marc per impulsar la competitivitat i el lideratge dels Estats Units a les tecnologies d'actius digitals i el seu aprofitament”.

Noticias relacionadas

contador