bitcoin 20210520104052

El mercat de les criptomonedas es manté en vermell aquest divendres, després d'una nova onada de vendes que aquest dijous va fer perdre al bitcoin el suport de curt termini en 34.000 dòlars. Després de marcar un mínim de juliol en 32.500 dòlars, la creació de Satoshi Nakamoto tracta de consolidar al voltant de 33.000 dòlars, però tot fa pensar que acabarà per tocar els 30.000, la part baixa del rang en el qual l'actiu digital ve desplaçant-se en les últimes setmanes.

  • 63.420,55$
  • 1,41%

L'ethereum també ha sofert pèrdues notables, arribant a cedir un 10% el la jornada del 8 de juliol. Amb tot, es manté al voltant de 2.100 dòlars. La capitalització total s'assenteixi per sota de 1,4 bilions de dòlars.

“El mercat de les criptomonedas no han estat immunes al descens del sentiment dels inversors”, comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi de AvaTrade. “El preu del bitcoin va caure perquè els inversors van començar a reduir la seva exposició als actius de risc a mesura que augmentava la incertesa sobre les perspectives futures”, prossegueix. I en un moment en què els operadors de bossa estan canviant el seu enfocament cap a actius més segurs, com els bons del tresor “els actius de risc són famosos per ser extremadament volàtils”, per la qual cosa no són plat de bon gust en el context actual.

Dit això, “els inversors institucionals continuen mostrant un major interès per les monedes digitals i és molt probable que aprofitin aquesta oportunitat per a adquirir actius digitals amb descompte”, avisa l'expert. De fet, Bank of *merica és l'última entitat financera que ha entrat en aquest terreny, amb plans per a començar a investigar les criptodivisas. Així mateix, Goldman Sachs va anunciar al maig que obriria una taula de negociació de criptomonedas i oferiria derivats de bitcoin.

Amb tot, falta un "veritable catalitzador o esdeveniments que moguin el mercat en aquest moment", indica QCP Capital, segons recull CoinDesk.“Esperem que la volatilitat romangui sota pressió fins mediats o finals d'agost".

“En el bitcoin, hem vist que alguns fons especulen que la falta de narrativa combinada amb nivells més baixos de liquiditat en els intercanvis pot portar a un esclat en els preus si es produeix un titular positiu", va escriure per la seva part Chris Dick, de la firma de comerç de criptomonedas B2C2.

Diversos esdeveniments d'importància s'assenten en el camí. D'una banda, el desbloqueig de les accions del Grayscale Bitcoin Trust en els pròxims dies, que molts analistes consideren que impactarà en el preu, encara que altres punts recelen que ofereixi un impuls positiu. D'altra banda, el ether -la unitat nativa de la xarxa Ethereum- espera l'actualització del seu protocol London, prevista per al 4 d'agost. Dues fites amb potencial per a animar el mercat de les criptos aquest estiu.

Noticias relacionadas

contador