bitcoin ethereum

Les pitjors pors dels operadors del mercat de les criptomonedes no es van confirmar aquest dimecres, malgrat que la decisió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA va complir exactament el que preveu el consens d'analistes. El banc central més poderós del món ha duplicat el tapering i preveu ara tres pujades de tipus el 2022. Tot perquè el risc que la inflació "sigui més persistent" és ara "real", segons el president de la Fed, Jerome Powell. Però el bitcoin, l'ethereum i la majoria d'altcoins van deixar veure un rebot que, encara que modest, va donar la raó als que proclamaven que els criptoactius ja havien descomptat el moviment del supervisor monetari després de les caigudes recents.

  • 62.656,88$
  • -2,71%
  • 3.086,92$
  • -1,93%

Amb el bitcoin un 33% per sota dels seus màxims històrics del novembre, la reina de les monedes digitals encara no està fora de perill, ja que els baixistes deixen notar la seva urpa a curt termini. Però el comportament del mercat de les criptes sembla donar la raó als que havien avisat que hem assistit a un moviment sell the rumor, buy the news, amb pujades aquest dimecres per sobre dels 49.000 dòlars. Amb tot, el tancament per sota de 47.000 dòlars llança un senyal d'alerta, ja que aquest nivell de preus ha esdevingut una autèntica línia de flotació per al bitcoin, que ha de mantenir, si té la més mínima intenció de protagonitzar un ral·li de Nadal.

El lleuger biaix a la baixa que ha mantingut el més operat dels tokens digitals persisteix, en paraules de Craig Erlam, analista d'Onada, "ja que li costa generar un impuls per sobre dels 50.000 dòlars". "A principis d'aquesta setmana va caure per sota dels 47.000 dòlars, però ràpidament es va tornar a recuperar", comenta, i afegeix: "Suposo que aviat veurem si el bitcoin pot esperar un ral·li de Santa Claus".

Pel que fa a l'ethereum, la cripto es troba batallant amb els 4.000 dòlars, un nivell de preus que va actuar com a suport anteriorment i que ara és una formidable resistència. Si bé la criptomoneda número dos va deixar màxims aquest dimecres per sobre d'aquest nivell i insisteix en els intents de superar-lo. El panorama tècnic de l'ether -la unitat nativa de la xarxa Ethereum- suggereix que el preu està encapsulat en un rang que va entre aquesta resistència i els 3.660 dòlars, en números rodons, amb un mínim del 4 de desembre a les portes de 3.500 dòlars, barrera que els analistes d'IG Markets avisen que ha de sostenir per evitar més caigudes.

Quant a la resta d'altcoins, elles mantenen el verd aquest dijous després del rebot protagonitzat per la majoria de tokens després de la Fed. En especial, tokens com la solana o l'avalanche deixen alces notables, mentre el dogecoin torna al vermell després d'elevar-se més de un 15% la jornada passada, gràcies a les declaracions del CEO de Tesla, Elon Musk, que acceptarà el crptomeme com a mitjà de pagament. La capitalització total torna per sobre dels 2,2 bilions de dòlars.

No obstant això, al mercat sobrevolen altres preocupacions. D'una banda, hi ha la reiterada negativa de la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès) dels EUA d'aprovar un fons cotitzat (ETF) basat en el bitcoin físic. En concret, les raons de regulador dels mercats nord-americans per rebutjar el fons de VanEck al novembre va agafar alguns inversors per sorpresa, ja que va citar la incapacitat d'evitar la manipulació del mercat de les criptos a causa de les plataformes de compravenda no regulades i el gran volum de comerç basat en l'stablecoin de Tether (USDT).

D'altra banda, les caigudes recents coincideixen amb les pors més globals del mercat sobre els desenvolupaments de la pandèmia, especialment després de l'aparició de la variant òmicron de la Covid. Finalment, segons esmenta CoinTelegraph, els baixistes que s'apilen al mercat de derivats tenen el control de 755 milions de dòlars d'opcions al bitcoin, que expiren aquest divendres, mentre el preu segueixi per sota de 48.000 dòlars.

Però altres senyals tècnics i el comportament de les balenes, que semblen estar comprant activament i entrant al mercat en aquests preus, donen ales a les esperances que es pugui veure una altra carrera alcista abans que s'acabi l'any, tal com assenyala l'analista Michaël van de Poppe al compte de Twitter.

És més, el mateix analista va publicar, poc després, “la por retrocedeix a poc a poc ja que no ha transcendit res important de la reunió de la Fed”.

A molt curt termini el bitcoin té un suport a la cantonada en els mínims de la setmana passada (47.215 dòlars) i resistència als màxims de la cantonada (52.195). "I tot això dins d'una clara tendència alcista de fons, de llarg termini, que no s'ha vist amenaçada el mínim. Ara bé, a diferència d'altres moments de mercat no s'observa cap potencial pauta més o menys clara", conclou José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador