cardano1

A mesura que les criptodivisas maduren, els inversors mostren cada vegada un major interès en discernir quins segments d'aquest ampli mercat amb més de 11.000 tokens donen millors resultats. L'últim informe de Goldman Sachs llança una mica de llum sobre quin tipus de 'criptos' tenen major rendiment i quines són les que s'han comportat pitjor des de finals de 2019.

  • 60.420,69$
  • -3,78%

"El seguiment dels segments de mercat de monedes digitals pot ajudar a determinar quines característiques de la xarxa estan recompensant els inversors, així com la perspectiva de les aplicacions pràctiques de les tecnologies", comenten des de Goldman Sachs. I destaquen alguns d'aquests segments com el dels tokens dels criptobròkers o els de remeses.

Segons els analistes Zach Pandl, codirector d'estratègia de divises de Goldman, i Isabella Rosenberg, els tokens emesos per les plataformes de compravenda de monedes digitals i el actius digitals basats en l'algoritme proof of stake (prova de participació) són els de millor comportament durant els últims dos anys i mig. En canvi, els tokens basats en la privacitat han deixat rendiments inferiors.

Així, segons la classificació dels experts del banc d'inversió dels EUA, les criptos que emeten les plataformes de compravenda de monedes digitals, com binance coin, que amb una capitalització de mercat de més de 65.000 milions de dòlars, li disputa a la 'stablecoin 'tether la tercera posició de mercat, són de les més rendibles. De fet, el token de la criptoborsa Binance ha estat testimoni del tercer major increment durant els últims vuit mesos de capitalització de mercat, amb un augment del 992%.

D'altra banda, els actius similars a la moneda estan representats pel bitcoin i són els que es contemplen com un mitjà de pagament o com a actius especulatius. Altres segments que fa servir per classificar els tokens són els d''altres aplicacions', entre els quals destaca chainlink, o els basats en la privacitat com monero.

Els tokens de remeses com ripple van superar el rendiment del mercat de les monedes digitals al novembre de 2020, mentre que els actius descentralitzats relacionats amb les finances com uniswap van guanyar impuls al gener i principis de febrer.

Aquesta última, en concret, en comparació amb les principals monedes digitals, té un preu significativament menor. No obstant això, la desena moneda digital més gran del món és la segona en creixement durant els últims 12 mesos, només per sota del dogecoin. Estadístiques recollides per BlockArabia.com mostren que la capitalització d'aquest token va augmentar un 1.028% des de juliol de 2020, passant de 1.400 milions de dòlars al gener a 17.500 milions.

Mentrestant, els tokens associats a les xarxes de prova de participació, com polkadot o neo han superat els tokens de prova de treball, com el bitcoin des de finals de 2019, segons l'informe. Entre ells destaca el cardano, el valor del qual al gener era de 5.600 milions de dòlars. Aquesta xifra ha augmentat un impressionant 728% des de llavors, arribant als 56.000 milions de dòlars. Polkadot ha crescut un 149% durant els últims 12 mesos, segons BlockArabia.com.

Encara sota l'algoritme de prova de treball, però preparant una revolució cap al de prova de participació, ethereum ha experimentat un augment massiu del 310% aquest any. De fet, en un informe anterior, els experts de Goldman Sachs van declarar que el potencial de la creació de Vitalik Buterin és molt superior a qualsevol altra moneda digital, fins i tot per sobre del bitcoin. El banc nord-americà assenyalava que la 'cripto' "té el que es necessita per desbancar el bitcoin com a emmagatzematge de valor dominant".

L'entitat destacava que els casos d'ús de l'ether posseeixen actualment les majors projeccions de creixement, sent-ne la plataforma de desenvolupament més popular per als contractes intel·ligents. A més, es prepara per a aquesta actualització del seu algorisme, que el fa encara més prometedor.

El salt a Ethereum 2.0 succeirà entre finals d'aquest any o inicis del pròxim i segueix l'actualització London d'agost. Després del canvi, la cadena de blocs serà menys contaminant, cosa que contrasta amb el bitcoin, que mantindrà el protocol prova de treball, el minat del qual és molt més contaminant i segueix a l'ull de l'huracà per la petjada de carboni que deixa. No obstant això, també desplegarà una sèrie de millores al novembre, sota el nom en clau de Taproot.

Noticias relacionadas

contador