bitcoin-la-police-allemande-a-la-recherche-d-un-mot-de-passe-a-50-millions-d-euros rsz

Malgrat que el mercat de les criptodivises sembla estar enmig d'una nova onada correctiva que apunta a majors reculades durant els pròxims dies, els inversors d'opcions en el bitcoin aposten per un preu superior a 80.000 dòlars al final d'abril, concretament el 30 del pròxim mes, segons revelen els contractes amb venciment en aquesta data. La criptodivisa més operada del mercat ha perdut el suport de curt termini als 52.900 dòlars i res sembla contenir una major caiguda del preu cap a l'àrea de 43.900-44.200 dòlars, on es troba la següent zona de control, però els inversors en aquesta classe d'actius creuen que el preu remuntarà.

El 24 de març, els fundadors de l'empresa d'anàlisi de criptomonedes Glassnode van tuitar dades que suggereixen que els operadors d'opcions a la borsa de criptoderivats peer-to-peer, Deribit, s'estan carregant de contractes que vencen el 30 d'abril amb un preu d'execució de 80.000 dòlars, segons recull Cointelegraph.

S'han comprat contractes per un valor de 4.000 bitcoins amb aquest preu en total, més que qualsevol altre preu de venciment en almenys un 50%. Si el valor és inferior a 80.000 dòlars al final del pròxim mes, els contractes expiraran sense cap guany, la qual cosa indica una gran convicció entre els operadors de derivats que els mercats del bitcoin estan encara molt lluny d'aconseguir el seu sostre.

Amb l'esperada sortida a borsa de Coinbase, que s'espera que tingui lloc al mes que ve, aquests inversors semblen estar apostant que el bitcoin tornarà a disparar-se a nous màxims històrics durant les pròximes setmanes. De fet, l'anàlisi tècnica indica que la creació de Satoshi Nakamoto està desplegant un moviment lateral durant les últimes setmanes. "Moviment que en condicions normals serveix per drenar els últims excessos i preparar el camí per al que pot ser el següent nou gran impuls alcista", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

No obstant això, segons l'agregador de dades de criptoderivats Skew, les estimacions de probabilitat basades en les dades del mercat per al contracte del 30 d'abril suggereixen que només hi ha un 6,19% de possibilitats que els preus del bitcoin estiguin per sobre dels 80.000 dòlars quan vencin les posicions.

De fet, la tercera gran reculada en el bitcoin des que es va accelerar el seu mercat alcista entre finals de 2020 i inicis de 2021 ha esborrat ja al voltant d'un 14% dels guanys de la creació de Satoshi Nakamoto des del màxim del 13 de març als voltant de 62.000 dòlars. La capitalització total ha caigut per sota del bilió de dòlars, nivell que alguns analistes havien considerat com un fort suport, i, segons els experts, els indicadors apunten al fet que la reculada encara no ha acabat.

El valor total dels bitcoins en circulació és de 980.000 milions, xifra que significa que 140.000 milions s'han esfumat en el termini d'una setmana. Enmig d'aquestes caigudes, les principals plataformes d'intercanvi, com Coinbase, han reportat com a milers de milions de capitals invertits en l'or digital han estat retirats durant el mateix període de temps. A més, el total del mercat és d'1,6 bilions, una caiguda al voltant del 10% des de dilluns passat, 22 de març.

Amb tot, i malgrat que hi ha senyals que la correcció podria continuar, el bitcoin acumula uns guanys a prop del 90% aquest any i gairebé del 800% durant els últims 12 mesos i es manté entre 52.000 - 53.000 dòlars. No obstant això, les condicions actuals són similars a la segona meitat o a les últimes etapes d'un mercat alcista, segons informa Cointelegraph, sobre la base del proveïdor d'anàlisi Glassnode que va utilitzar la mètrica de reserva de risc, que avalua la confiança de les forquilles a llarg termini en relació amb el preu del bitcoin.

Noticias relacionadas

contador