cb ray dalio sh211

En plena onada correctiva del bitcoin, que tracta de mantenir el tipus per sobre dels 53.000 dòlars i posa a prova el suport dels 52.900 bitllets verds, el gestor de fons Ray Dalio, ha tirat més llenya al foc amb una infausta predicció sobre la creació de Satoshi Nakamoto. El fundador del fons de cobertura de 150.000 milions de dòlars Bridgewater Associates ha assegurat que hi ha una gran possibilitat que els EUA pugui arribar a prohibir la moneda criptogràfica.

Els inversors i operadors d'aquest mercat fa algun temps que estan buscant senyals de quina postura acabaran adoptant els governs i les autoritats monetàries, a mesura que el bitcoin no deixa d'augmentar-se en preu i capitalització. El major dels temors és que la primera potència del món segueixi els passos de la Xina i d'altres països com l'Índia i llanci lleis restrictives sobre les criptodivises que puguin arribar al seu veto absolut.

En una entrevista amb el redactor cap de Yahoo Finances, Dalio ha indicat que existeix l'opció que el govern estatunidenc pugui arribar a aquest extrem, igual que va fer amb l'or el 1930, quan es va llançar una llei que perseguia la propietat del metall groc. Això va ocórrer perquè els líders governamentals de l'època no volien que l'or competís amb els diners fiduciaris i el crèdit com a dipòsit de riquesa, ha afegit Dalio. "No volen que un altre tipus de diners operi o competeixi, perquè les coses poden sortir-se de control. Així que crec que seria molt probable que, sota un determinat conjunt de circumstàncies, es prohibís de la mateixa manera que es va prohibir l'or", va argumentar.

Amb tot, el gestor va deixar notar el seu optimisme sobre el bitcoin com a actiu d'inversió, "ja que ha demostrat la seva eficàcia durant els últims 10 anys, no ha estat hackejat". "Per tant, ha funcionat en general sobre una base operativa. Ha aconseguit un nombre important de seguidors. És una alternativa, en un cert sentit, d'emmagatzematge de riquesa. És com uns diners digitals. I aquestes en són els avantatges", ha declarat.

Noticias relacionadas

contador