ep archivo - bitcoin 20210225163906
UNIVERSIDAD DE HAWAI EN MANOA - Archivo

Enmig d'una nova embranzida de l'interès institucional, el bitcoin ha tornat a deixar fortes pujades aquest dimarts i la seva capitalització de mercat ha tornat per sobre de la marca del bilió de dòlars. La més operada de les divises de xifrat ha ampliat el seu valor després que el preu hagi tocat màxims de dues setmanes a prop dels 54.500 dòlars. Durant l'última setmana puja al voltant d'un 10%.

És només la segona vegada que el valor del bitcoin sobrepassa el bilió de dòlars, després d'arribar a aquesta fita per primera vegada el 19 de febrer. En aquest moment i en ple ral·li, la capitalització de mercat del bitcoin es va mantenir per sobre del bilió de dòlars durant uns dies, abans de caure per sota d'aquesta marca. Tot i que el bitcoin està lluny del seu màxim històric dels 58.332,36 dòlars, la cripto ha experimentat un enorme repunt. La moneda digital ha pujat més del 80% aquest any i un 570% durant els últims 12 mesos. Aquest moviment s'ha atribuït a diversos factors, com la participació de grans inversors institucionals i algunes compres notables d'empreses. Tesla, Square i Microstrategy són algunes de les companyies que han comprat bitcoins.

Després del pronunciat moviment alcista, la moneda va experimentar una correcció del 20%, que va servir als inversors per fer caixa després dels forts guanys i ara esperen senyals que la cripto més operada del mercat estigui a punt per reprendre la marxa cap als 100.000 dòlars, l'objectiu de molts operadors per a aquest 2021. "Però ara, el preu no només ha creuat per sobre d'aquests nivells, sinó que sembla que ha deixat enrere aquests nivells per sempre. el proper objectiu per al preu del bitcoin és realment el màxim històric, i a partir d'aquí començarà el viatge cap a un nou objectiu dels 70.000 dòlars", assenyala Naeem Aslam, analista de ThinkMarkets.

L'interès institucional i l'entrada de més i més empreses són tot un esperó. Les recents pujades es produeixen després que Goldman Sachs fes pública una enquesta que revela posicions en criptoactius del 40% dels seus clients. A més, diumenge, un fabricant d'aplicacions xinès anomenat Meitu va dir que havia comprat no només bitcoins, sinó també una altra criptodivisa anomenada ethereum, que també deixa importants alces fins al voltant dels 1.836,73 dòlars, xifra que suposa una pujada gairebé del 7% respecte al dia anterior, segons CoinDesk.

Les empreses també estan realitzant adquisicions a l'espai de la moneda digital. Dilluns, PayPal va anunciar que comprarà l'empresa de seguretat de moneda digital Curv. Els defensors del bitcoin el comparen sovint amb l'"or digital", una cobertura contra la inflació i un potencial actiu "refugi" en què els inversors poden aparcar els seus diners en temps d'agitació política o econòmica. "En termes de sentiment, no pot ser millor, ja que més corporacions, oficines familiars i institucions segueixen donant suport al bitcoin", indica Aslam.

Alguns sostenen que la política monetària flexible, com els baixos tipus d'interès i la compra d'actius per part dels bancs centrals de tot el món, erosiona el valor de les monedes fiduciàries com el dòlar nord-americà, i que el bitcoin ofereix una alternativa millor per invertir.

Noticias relacionadas

contador