bitcoin 20201117071810

Importants pujades per al bitcoin aquest dimecres, que torna saltar amb comoditat per sobre dels 50.000 dòlars, després del recolzament de tres importants bancs d'inversió. El més recent, Citi, ha mostrat el seu entusiasme pel potencial de la més operada de les criptodivises en indicar que es troba en un "punt d'inflexió" i que algun dia podria "convertir-se en la moneda d'elecció per al comerç internacional".

Aquestes declaracions se sumen al creixent i renovat interès dels gegants bancaris i de gestores internacionals pel mercat de les monedes digitals i insuflen aire al mercat que tracta de reestructurar-se a l'alça després de la correcció dels últims dies que va portar la creació de Satoshi Nakamoto a tocar mínims a prop dels 43.000 dòlars diumenge passat. El verd tenyeix també les 'altcoins' amb pujades en l'ethereum o el ripple, mentre la capitalització total s'aferma als 1,5 bilions de dòlars.

Les notícies positives sobre l'interès dels bancs de Wall Street no deixen d'arribar i alimenten l'estímul dels inversors. Citi valora positivament que empreses com Tesla i PayPal s'acosten a la 'cripto' i els bancs centrals exploren la possibilitat d'emetre les seves pròpies monedes digitals, segons recull CNBC. "Hi ha una sèrie de riscos i obstacles que s'interposen en el camí de progrés del bitcoin", va escriure l'equip d'anàlisi global del banc nord-americà en una nota dilluns.

"Per tant, el futur del bitcoin és encara incert, però és probable que els desenvolupaments a curt termini resultin decisius a mesura que la moneda s'equilibri en el punt d'inflexió de l'acceptació generalitzada o una implosió especulativa", apunten a Citi.

Altres gegants de la banca d'inversió també estan prenent posicions en el bitcoin. JP Morgan recomanava la setmana passada destinar un 1% de les nostres carteres a aquests actius, com a cobertura davant la inflació i per diversificar les inversions. Fidelity declarava, també en una recent nota per a clients, que les monedes digitals "han de formar part d'una cartera d'accions/bons 60/40, juntament amb altres alternatives, al costat dels bons".

A més, aquest dimarts ha transcendit que Goldman Sachs també reiniciarà la seva taula d'operacions amb criptoactius la setmana que ve i està explorant altres activitats dins del sector d'actius digitals, que també inclou projectes relacionats amb la tecnologia de cadena de blocs i les monedes digitals dels bancs centrals, informa Reuters.

El brutal ascens del bitcoin durant els últims mesos ha obligat els grans 'jugadors' de Wall Street a reavaluar la seva estratègia en la moneda digital, una cosa que es produeix enmig del creixent interès de les institucions pel bitcoin, que s'ha disparat més d'un 470% durant l'últim any. BNY Mellon, el banc més antic dels Estats Units, va dir el mes passat que oferiria serveis de custòdia de bitcoins i altres monedes digitals. Només BofA segueix insistint que estem davant la mare de totes les bombolles.

Noticias relacionadas

contador