ep archivo - bitcoin
DOMINIO PÚBLICO - Archivo

Goldman Sachs, que ha confirmat que està a punt de reiniciar la seva taula de negociació de criptoactius, rebutja la visió d'altres entitats que hi ha una nova bombolla en el bitcoin. Segons ha dit el banc d'inversió, la causa cal buscar-la en el fet que, a l'inrevés del que ha passat fa més de tres anys, actualment hi ha una important demanda d'actius digitals per part dels inversors institucionals.

En una enquesta realitzada per l'empresa a prop de 300 clients, el 40% té actualment exposició en les monedes digitals, segons relata Matt McDermott, cap global d'actius digitals de la Divisió de Mercats Globals de Goldman Sachs, en un podcast que recull Bloomberg. La situació és diferent ara en comparació amb la del 2017 a causa de l'"enorme" demanda institucional en diferents tipus d'indústria i de clients de banca privada, ha explicat.

McDermott, a més, ha confirmat els plans reportats la setmana passada que Goldman reiniciarà la seva taula de negociació de monedes digitals, que va dir que serà "bastant estreta inicialment", amb un enfocament en àrees com els futurs de CME Group Inc. Ha postil·lat que els bancs nord-americans necessiten fer front a les regulacions que els prohibeixen negociar monedes digitals físiques.

Els entusiastes de les criptodivises sostenen que els tokens digitals i la tecnologia de cadena de blocs subjacent estan guanyant acceptació entre les institucions i els inversors més convencionals. El mercat de derivats i els nous productes d'inversió han facilitat l'accés als actius digitals. Alguns estrategs postulen que la classe d'actius són un diversificador potencial per a les carteres, mentre que altres són més escèptics i culpen els especuladors d'inflar una possible bombolla en la creació d'Satoshi Nakamoto i altres altcoins.

Pel que fa a l'acció del preu, el bitcoin deixa tímides pujades aquest dilluns i torna a intentar assaltar els 50.000 dòlars després d'una setmana de consolidació després de la correcció del ral·li viscut al febrer, quan l'actiu digital va deixar un màxim per sobre de 58.000 dòlars.

El 76% dels enquestats per Goldman Sachs veu que el bitcoin acabarà l'any 2021 entre 40.000 i 100.000 dòlars, va dir McDermott. No obstant això, el 22% espera que acabi l'any per sobre dels 100.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador