bukele bitcoin portada

El govern del Salvador ha comprat 100 bitcoins més, després d'una caiguda de les criptodivises al voltant del 8% que les va situar al voltant dels 54.237 dòlars, segons va tuitejar divendres passat el president Nayib Bukele. Després d'aquesta compra, el país centreamericà, l'únic del món que té bitcoins a les reserves d'actius, ha elevat el total de la seva exposició a la reina de les 'criptos' a 1.220 tokens per valor de 66,3 milions de dòlars.

L'anunci arriba dos mesos després que el bitcoin es convertís oficialment en moneda de curs legal a El Salvador, després de l'aprovació de l'anomenada 'Llei Bitcoin' al juny, cosa que converteix el país en el primer a acceptar el bitcoin com a moneda de curs legal. L'aprovació de la llei va provocar protestes de la població, temorosa perquè la introducció de la criptomoneda pogués provocar inestabilitat a la nació centreamericana, segons el mitjà CNBC.

Bukele, així mateix, va anunciar el 20 de novembre passat, l'emissió d'un bo bitcoin en associació amb Blockstream, una empresa d'infraestructura d'actius digitals, amb què el govern salvadorenc planeja recaptar 1.000 milions de dòlars. La meitat dels fons es faran servir per comprar bitcoin, mentre que els altres 500 milions de dòlars es destinaran a l'energia i a la infraestructura de mineria de la criptodivisa, va dir el govern.

El bo serà el primer pas cap a la construcció d'una ciutat bitcoin, prevista per a l'any 2022. Segons ha publicat CNBC, la ciutat tindrà zones residencials i comercials, serveis, entreteniment, restaurants i un aeroport.

Noticias relacionadas

contador