ep archivo   las crecientes demandas de electricidad de bitcoin han atraido casi tanta atencion como
DOMINIO PÚBLICO - Archivo

Les criptomonedes es deixen portar aquest dilluns pel fort rebot dels mercats mundials després de la caiguda de les borses del Divendres negre, quan els inversors van reaccionar a les pors de la nova variant de la Covid-19 detectada a Sud-àfrica, òmicron. En un clar moviment de “dispara primer, pregunta després”, com comenta Jeffrey Halley, analista d'Oanda, els inversors i els governs van reaccionar exageradament, ja que, després de la lliçó apresa de la variant delta no volien tornar a pecar de complaents. S'imposen les compres, per tant, després de les caigudes de divendres, que van portar a ser del 10% a molts actius.

  • 64.122,12$
  • -3,93%

El bitcoin avança un 6% després de caure fins a mínims d'inicis d'octubre i posar a prova l'important suport que presenta al rang de preus entre 53.000 i 54.000 dòlars. Al voltant d'aquest rang de preus van aparèixer les compres, tal com vaticinava l'aspecte tècnic de la criptomoneda més gran del món, segons José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania. Tot i això, les alces s'han vist limitades als 57.500 dòlars per ara, ja que “el sentiment del mercat s'ha tornat temorós”, comenta Alejandro Zala, country manager de Bitpanda, “amb grans bretxes de preus a l'alça i a la baixa, ja que el mercat va liquidar milions de posicions llargues i curtes a causa de la volatilitat”.

El Crypto Fear & Greed Index (Índex de por i cobdícia de les criptomonedes) ronda els 30 punts, uns 20 menys que fa una setmana, amb caigudes cap a la “por extrem” durant el cap de setmana. "L'índex suggereix que els participants al mercat estan en "modo por", cosa que alguns operadors veuen com un senyal contrari: en aquest punt, els compradors que van sortir quan la cobdícia estava a nivells extrems tendeixen gradualment a tornar al mercat", indica Zala.

“El que ens ha deixat clar el preu és que mentre aquest no confirmi per sobre dels 60.000 dòlars, no tindrem cap senyal de fortalesa i per tant la fase correctiva continua intacta”, comenta Rodríguez. “Només per sobre dels 60.000 dòlars la donarem per liquidada, amb objectiu en els màxims anuals i històric als aproximadament 69.000 dòlars”.

L'ETHEREUM SEGUEIX PRESENTANT UN EXCEL·LENT PANORAMA

Els preus de la majoria de les criptomonedes alternatives (altcoins) també es van desplomar divendres. L'ether, la segona criptomoneda més gran per capitalització borsària, va caure breument per sota dels 4.000 dòlars divendres i de nou diumenge, tot i que Ethereum, la seva cadena de blocs subjacent, va aconseguir una nova fita.

Les dades de Dune Analytics van mostrar que les adreces úniques en Ethereum -el total d'usuaris de finances descentralitzades en la cadena de blocs- van superar els quatre milions aquesta setmana passada. Aquest dilluns, tot i això, l'ether ha remuntat per sobre dels 4.300 dòlars.

L'anàlisi tècnica del segon criptoactiu per capitalització de mercat indica que els 4.000 dòlars han esdevingut un suport formidable per a l'ether i els indicadors tècnics continuen apuntant cap als 10.000 dòlars com a objectiu de les pujades. Tot sembla indicar que es prepara un ral·li en l'ethereum.

El màxim històric del token als 4.884 dòlars és ara la primera resistència a superar i, si ho aconsegueixen, les alces es projecten fins aproximadament al límit superior d'un banderí alcista als 5,252 dòlars. “La pujada del 97% cap als 10.418 dòlars estaria llavors al radar, però el token s'enfrontaria a diversos obstacles, incloent-hi el nivell d'extensió del 127,2% de Fibonacci als 5.762 dòlars, i després al nivell d'extensió del 161,8% de Fibonacci als 6.866 dòlars”, escriu l'analista Sarah Tran a FXstreet.com.

La resta d'altcoins presenten un panorama similar i la capitalització total del mercat ha pujat fins als 2,5 bilions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador