bitcoin portada

El bitcoin ha deixat enrere les reculades del cap de setmana i ha rubricat un dilluns amb pujades del 5% que es mantenen dimarts, amb l'actiu més gran per capitalització de mercat cotitzant al voltant dels 62.500 dòlars. L'impuls ha arribat de la mà de notícies sobre el fundador de Tesla, Elon Musk, que obre la porta a tornar a acceptar pagaments en bitcoins i de Mastercard, que ha anunciat que integra a la seva xarxa de pagaments l'opció de comprar, vendre i mantenir criptomonedes a través d'una integració amb la plataforma Baktt.

  • 63.708,61$
  • 0,73%

Pel que fa a Tesla, segons informa CoinTelegraph, durant la seva presentació trimestral de setembre davant la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC per les sigles en anglès), l'empresa va declarar que "podria reiniciar en el futur la pràctica de fer transaccions en criptodivises", cosa que suggereix que Tesla està estudiant la possibilitat de reprendre les compres de suport realitzades amb actius digitals.

L'optimisme s'ha traslladat a la resta del mercat, amb pujades per a l'ethereum fins als 4.200 dòlars i, en general, el top 10 de criptomonedes per capitalització de mercat presenta un bon panorama, amb unes alces d'entre un 1% i un 3%. La capitalització total ha tornat a pujar per sobre de la marca dels 2,6 bilions de dòlars.

Amb tot, "el retrocés dels dies passats va treure una mica d'escuma al mercat després que el llançament de l'ETF de ProShares el fes assolir màxims històrics", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. "Sembla que el repunt continua sent important i el multimilionari favorit de les criptomonedes ha tornat a donar suport al que pot contribuir al seu èxit al començament de la setmana, per a decepció d'altres monedes que esperen entrar en acció", afegeix.

Els experts avisen que les caigudes no són res més que una ocasió per comprar el bitcoin i altres actius a un millor preu. Altres també apunten que el declivi obeeix a un moviment de presa de beneficis més que esperable després de les pujades pujades del voltant del 50% a l'octubre.

"La 'cripto' té ara com a objectiu assolir els 100.000 dòlars, que sembla estar a l'abast de la mà per a finals del 2021", indica Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade. "Més diners estan fluint cap al sector digital a mesura que més inversors accedeixen als fons cotitzats (ETF). Els nivells de 72.500 dòlars i després de 89.000 dòlars són nivells de resistència a curt termini", afegeix.

Noticias relacionadas

contador