le bitcoin remonte a 60 000 dollars decision cle en vue sur un fonds indiciel a wall street 20211015155024

La modesta correcció en el preu del bitcoin d'aquest cap de setmana ha portat el preu de la més operada de les monedes digitals a visitar nivells per sota dels 60.000 dòlars per primera vegada en una setmana. Malgrat que aquest dilluns remunta per sobre dels 62.000 dòlars, diumenge, 24 d'octubre, va tocar mínims des del dia 17 als 59.643 dòlars, la qual cosa ha elevat el moviment a la baixa a un 10% des dels màxims històrics del 20 d'octubre als 67.000 dòlars, en xifres rodones. Els analistes ara es pregunten si aquest és el final del ral·li o simplement una sana presa de beneficis.

  • 63.479,47$
  • 1,03%

A la resta del mercat, el comportament és similar, amb l'ethereum provant nivells per sota dels 4.000 dòlars, des d'on remunta aquest dilluns per sobre dels 4.100 dòlars, i el vermell imposant-se en altres tokens. Destaquen especialment les vendes en el token meme Shiba Inu (Shib) del 20%, de la qual s'ha recuperat ja un 15%, després que el fundador de Tesla, Elon Musk, confessés a Twitter no posseir cap d'aquests tokens.

El retrocés es va produir després que Shib superés el seu màxim històric anterior i marqués un màxim local de 0,000044 dòlars el 24 d'octubre, després d'una pujada de més del 500% des de principis d'octubre. Enmig de l'acció del preu alcista el token, l'usuari de Twitter "ShibaInuHodler" va preguntar a Musk quants Shibs tenia, al qual Musk va respondre: "Cap". Tots aquests esdeveniments han portat la capitalització total de mercat per sota dels 2,5 bilions, des d'on també es recupera.

Els experts avisen que les caigudes no són més que una ocasió per entrar al mercat i comprar el bitcoin i altres actius a un millor preu, mentre altres s'afanyen a signar el certificat de defunció del ral·li de la reina de les criptos, per la qual cosa creuen que no es veuran a curt termini els esperats 70.000 dòlars. Altres també apunten que el declivi obeeix a un moviment de presa de beneficis més que esperable després de les enormes pujades al voltant del 50% a l'octubre.

Aquest últim grup d'experts no està preocupat per la reculada. La companyia d'intel·ligència de mercat de monedes digitals Decentrader va dir que "hi ha zero casos del bitcoin trencant significatius màxims històrics anteriors i fallant per continuar a l'alça". Anticipen que la carrera alcista de la moneda digital continuarà amb un possible objectiu als 72.000 dòlars i després 88.000.

"La 'cripto' té ara com a objectiu arribar als 100.000 dòlars, cosa que sembla estar a l'abast de la mà per a finals de 2021", indica Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade. "Més diners estan fluint cap al sector digital a mesura que més inversors accedeixen als fons cotitzats (ETF). Els nivells dels 72.500 dòlars i després els 89.000 dòlars són nivells de resistència a curt termini", afegeix.

D'altra banda, destaquen els analistes de CoinTelegraph que la prima dels futurs del bitcoin va aconseguir el seu nivell més alt en cinc mesos. Aquesta magnitud, també coneguda com a taxa de base, mesura la diferència de preus entre els preus dels contractes de futurs i el mercat regular al comptat. Els futurs trimestrals són els instruments preferits dels operadors a l'engròs i de les taules d'arbitratge. Encara que puguin semblar complicats per als operadors minoristes a causa de la seva data de liquidació i de la diferència de preus amb els mercats al comptat, el seu avantatge més significativa és l'absència d'una taxa de finançament fluctuant.

Alguns analistes han assenyalat el "retorn del contango" després que el tipus base aconseguís el 17%, el nivell més alt en 5 mesos.

Noticias relacionadas

contador