rojo caida bitcoin
© Alberto Sánchez

El mercat de les criptodivises està a la vora d'una correcció més gran a la baixa. El consens del mercat s'està construint al voltant de la idea que el ral·li que va impulsar el bitcoin fins als 67.000 dòlars, animat pel debut del primer fons cotitzat (ETF) basat en futurs dels EUA, s'ha esvaït i el panorama és de clara presa de beneficis. Aquest dimarts, la criptomoneda més gran del món va arribar a desplomar-se al voltant del 10% i va trobar suport al voltant dels 58.500 dòlars, segons dades de CoinMarketCap.

  • 60.322,51$
  • -3,94%

Pel que fa a les altcoins, moltes cedeixen un 10% addicional a les caigudes d'ahir, amb una notable excepció: shiba inu avança un 40% i es col·loca com la vuitena cripto per capitalització de mercat. L'ethereum es manté vermell, però cotitza sobre els 4.000 dòlars i el valor total del mercat s'assenta sobre els 2,4 bilions de dòlars.

Els experts indiquen que aquest comportament del mercat obeeix al fet que, després del llançament de l'ETF, “en lloc de provocar una nova onada alcista i una d'aquelles pujades salvatges associades a la criptodivisa, la recollida de beneficis simplement es va endarrerir”, en paraules de Craig Erlam, analista d'Oanda. Ara ha tornat a caure per sota dels 60.000 dòlars, “la qual cosa ens porta a preguntar-nos a quina magnitud de correcció ens enfrontem”, afegeix.

Cal recordar que el 2017, quan els futurs de la més operada de les 'criptos' es van llançar per primera vegada a la Borsa Mercantil de Chicago, es va desencadenar una forta onada de vendes en la moneda digital. El criptoactiu va tocar els 20.000 dòlars després d'una pujada d'un 2.000% durant els dos mesos previs, però després es va desencadenar un mercat baixista que va durar un any.

Encara que el bitcoin té un historial de pujades de preus èpiques, les correccions també poden ser força voluminoses. Hem vist una mica de suport al voltant dels 58.500 dòlars, “que va ser una resistència notable en les alces”, assenyala Erlam, mentre que els 56.500 dòlars i els 53.500 dòlars podrien oferir més suport a les caigudes, afegeix.

QUÈ PASSA AMB SHIBA INU?

En un mar de vermell, el verd intens del cripto-meme shiba inu desperta enveja, atenció i sorpresa a parts iguals. Nascuda com un spin-off del dogecoin -totes dues inspirades en el meme d'un gos de la raça Shiba Inu-, acumula un valor de 45.600 milions de dòlars, enfront dels 31.600 del rival. Les raons de l'auge són diverses: cada cop més plataformes d'intercanvi ofereixen el comerç, ha llançat la seva pròpia línia d'NFT -tokens no fungibles- i cada cop hi ha més interès i cert FOMO -fear of missing out- que animen el preu.

"El preu és súper barat (0,00007396 dòlars), a diferència dels dos grans, i l'espai al detall s'hi ha amuntegat en una orgia-meme", comenta Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

Les pujades a l'última setmana són al voltant del 200%.

Noticias relacionadas

contador