• La fita històrica està situada als 11.655 dòlars
bitcoin numeros portada

El bitcoin continua desafiant totes les veus dels pesos pesants de la banca i els fons d'inversió amb la seva estratosfèrica pujada. La reina dels actius digitals ha solcat de nou el cel en polvoritzar el seu recent rècord als 11.300 dòlars, fins a un nou màxim històric als 11.655 dòlars, tot i les advertències del veterà fundador de Vanguard, John Bogle, que ha advertit a evitar-ho "com una plaga".

Però els imminents contractes de futurs sobre la reina dels actius digitals del Chicago Mercantile Exchange (CME) i el Chicago Board Options Exchange (CBOE), es podran negociar a partir del 18 de desembre després de l'aprovació de la Comissió del Comerç a Futurs sobre matèries primes dels Estats Units (CFTC, per les sigles en anglès). Tot un desafiament als malastrucs, com Jamie Dimon, el CEO de JP Morgan que va qualificar de frau el bitcoin.

A més, Vontobel va llançar el 17 de novembre a la borsa suïssa Six Group dos contractes de futurs mini que possibiliten les apostes baixistes i Nasdaq, junts amb el proveïdor de derivats Cantor Fitzgerald LP, també llançarà opcions binàries sobre l’actiu digital a la primera meitat de 2018.

La notícia ha suposat el recolzament definitiu per a la moneda virtual que s'ha apreciat més d'un 1.000% en un any i que, amb el seu últim auge, ha elevat la capitalització total del mercat de les divises criptogràfiques fins preus a prop dels 350.000 milions d' dòlars, segons CoinMarketCap. A pocs minuts de l'obertura de les borses europees, el bitcoin es canvia als 11.300 dòlars, segons l'índex de CoinMarketCap. Cosa que mostra, per analistes consultats és que aquests llançaments ja s'han descomptat en el preu.

"Tot això ha tingut lloc abans de l'arribada dels futurs sobre el bitcoin, és a dir, abans de l'aparició de vehicles d'inversió tradicionals", se sorprèn Kay Van-Petersen, analista de Saxo Bank. "Dit d'una altra manera, tots els moviments que hem vist a l'espai criptogràfic fins al moment (un espai que encara està en bolquers) s'han donat abans que hagi entrat diner institucional real. Això és increïble!", expressa.

LES PARAULES DE LA SEC

"El bitcoin, una moneda virtual, és una 'commodity' diferent a qualsevol altre producte que la comissió hagi manejat en el passat", ha assenyalat el president de CFTC, Chris Giancardo.

"Esperem que les companyies d'intercanvis de futurs, a través d'acords per compartir informació, protegir clients i mantenir el mercat ordenat, supervisin l'activitat comercial a les plataformes d'efectiu rellevants", ha explicat.

No obstant això, a mesura que la comercialització d'aquests productes evolucioni, la Comissió continuarà avaluant si es requereixen canvis addicionals en els processos de disseny i liquidació de contractes, i treballarà estretament amb els mercats per fer qualsevol canvi.

Noticias relacionadas

contador