• Una correcció seria saludable, indiquen des del banc d'inversió danès
bitcoin portada

L'espectacle que ha ofert el mercat de les monedes digitals durant les últimes jornades, quan el bitcoin ha superat les barreres dels 10.000 i 11.000 dòlars, i la capitalització total dels més de 1.300 actius digitals existents s'ha elevat per sobre dels 340.000 milions de dòlars pot ser només un petit aperitiu del que ha de venir. Amb una apreciació d'un 1.000% el 2017, la reina de les monedes digitals està preparada per pujar un altre 500% o 1.000% abans de 18 mesos, segons vaticina Kay Van-Petersen, estrateg de Saxo Bank.

Es mostra sorprès l'expert que "tot això ha tingut lloc abans de l'arribada dels futurs sobre el bitcoin, és a dir, abans de l'aparició de vehicles d'inversió tradicionals". "Dit d'una altra manera, tots els moviments que hem vist en l'espai criptogràfic fins al moment (un espai que encara està en bolquers) s'han donat abans que hagi entrat diner institucional real. Això és increïble!", expressa.

A més dels contractes de derivats -futurs mini- que Vontobel va llançar el 17 de novembre a la borsa suïssa Six Group, els dos principals proveïdors d'aquest tipus de contractes als EUA, el Chicago Mercantile Exchange (CME) i el Chicago Board Options Exchange ( CBOE), estan ultimant els requisits reguladors dels contractes de futurs que planegen llançar durant la primera quinzena de desembre. A més, Nasdaq, junts amb el broker Cantor Fitzgerald LP se suma a la carrera a Wall Street per comercialitzar futurs sobre bitcoin. Segons informa el diari The Wall Street Journal, Nasdaq pretén llançar futurs de bitcoin durant la primera meitat de l'any que ve.

L'entrada dels futurs/diner institucional suposarà un gran canvi de joc per al bitcoin que el portarà probablement a multiplicar el seu preu entre 5 i 10 vegades durant els pròxims sis a 18 mesos

"Això obrirà les portes per a una gran quantitat d'inversors institucionals que permet obtenir exposició a aquest actiu. Si veiem quant ha pujat el bitcoin i tenim en compte que ha escalat amb molt pocs diners institucional tradicional... fins on portarà?", assenyala l'expert de Danske Bank. "Crec que l'entrada dels futurs/diner institucional suposarà un gran canvi de joc per al bitcoin, que el portarà probablement a multiplicar el seu preu entre 5 i 10 vegades durant els pròxims sis a 18 mesos", afegeix Van-Petersen.

UNA CORRECCIÓ SERIA "SALUDABLE"

Això sí, no descarta aquest analista que es produeixi una correcció en el curt termini, de fet, considera que "seria saludable". "No espero que el preu segueixi una tendència lineal suau; hem tingut molts retrocessos de -20% a -30% aquest any i la gent s'oblida que el 2014 va caure un 84%", rememora. Encara insisteix que durant el pròxim any i mig el biaix seguirà sent positiu (la magnitud dels moviments alcistes superarà els moviments baixistes)", pronostica l'estrateg de banc d'inversió.

És optimista en termes generals, ja que a mesura que l'espai dels actius criptogràfics acapari protagonisme a l'economia mundial, "els països, els bancs i els gestors d'inversions hauran de desenvolupar nous models de seguiment i informes de l'impacte econòmic al sector financer global", argumenta. En anteriors anàlisis, Van-Petersen ha pronosticat que el bitcoin es canviarà a 100.000 dòlars en una dècada.

Així, manté "una visió estructural de llarg termini", per la qual cosa aposta que aquest serà el seu canvi en 10 anys. "Crec que en el futur acabarem tenint una moneda digital com a divisa de reserva mundial. És difícil dir si serà el bitcoin, però té la força i el suport que els falta a moltes altres", afegeix.

Pel que fa al volum de negociació, explica l'expert del banc d'inversió danès que "no és desgavellat pensar que els volums de negociació de les monedes digitals arribaran als 500.000 milions -respecte als més de 5 trilions de dòlars que negocien els mercats de divises tradicionals diàriament-".

Noticias relacionadas

contador