• El bitcoin ha atret aquests especuladors de curt termini i inversors de llarg termini
  • La idea de si el bitcoin és una bona inversió no és simètrica per a tots els inversors
bitcoin 20170914150248

Amb els 10.000 dòlars sota setge, el bitcoin ha depassat brutalment totes les previsions d'experts i analistes en revalorar-se un 960% aquest any i és gairebé segur que arribi a, i fins i tot superi, aquesta fita abans de finals de desembre. A partir d'aquí, el futur és incert i les opinions dels entesos es divideixen entre els que esperen que exploti el que consideren una "bombolla" i els optimistes, que projecten en el termini d'una dècada, que la reina de les monedes digitals es canviï a 100.000 dòlars. En aquest grup hi ha l’estrateg de Saxo Bank, Kay Van-Petersen.

L'expert, defensor de la nova classe d'inversió que representa l'actiu digital i la resta de més de 1.100 'altcoins' que integren aquest florent mercat, que ha arribat a un acumulat de més de 300.000 milions de dòlars, manté "una visió estructural de llarg termini", per la qual cosa aposta que aquest serà el seu canvi en 10 anys. "Crec que en el futur acabarem tenint una moneda digital com a divisa de reserva mundial. És difícil dir si serà el Bitcoin, però té la força i el suport que els falta a moltes altres", afegeix.

Pel que fa al volum de negociació, explica l'expert del banc d'inversió danès que "no és desgavellat pensar que els volums de negociació de les monedes digitals arribaran als 500.000 milions -respecte als més de 5 trilions de dòlars que negocien els mercats de divises tradicionals diàriament-".

VAL LA PENA INVERTIR-HI?

Sobre la discussió que es manté als mercats i als reguladors mundials sobre la naturalesa dels actius digitals, creu Van-Petersen que són instruments "d'inversió i també d'especulació". Recentment, altres empreses, com Allianz GI, han discutit el caràcter de 'divisa' pròpiament dita de l'actiu virtual i l’han considerat un actiu purament especulatiu.

Les monedes digitals són una nova classe d'actiu súper alternatiu que difereix molt de qualsevol dels actius que hem conegut fins ara

Segons Van-Petersen les monedes digitals "són una nova classe d'actiu súper alternatiu que difereix molt de qualsevol dels actius que hem conegut fins ara". Malgrat això, puntualitza que "el mercat està ple d'especuladors -que salten sobre qualsevol cosa que està calenta, movent-se ràpid, sense preocupar-se dels fonamentals- i també d'inversors de llarg termini que romanen al mercat entre 5 i 15 anys i aguanten unes regles de joc canviants".

En aquest sentit, igual que qualsevol altra classe d'actius, "el bitcoin ha atret aquests especuladors de curt termini que salten d'un actiu calent a un altre en recerca d'estratègies per fer-se rics ràpidament -una cosa que només és possible en un univers alternatiu-", prossegueix l'analista de Saxo Bank. D'altra banda, "també hi ha inversors de llarg termini, com Marc Andreessen, de Silicon Valley, que han invertit milers de milions en recolzar el bitcoin i el desenvolupament de la infraestructura d'aquesta moneda digital", arrodoneix.

Per aquest motiu, l'analista de Saxo Bank aconsella que "igual que amb qualsevol altre actiu, un ha d’apel·lar al seu propi perfil inversor i decidir si el bitcoin entra dins de la seva capacitat de prendre riscos i complir els seus objectius d'inversió". "La idea de si és una bona inversió no és simètrica per a tots els inversors. A més, no està exempt de riscos, ja que podria anar-se'n a 100.000 dòlars o fins i tot a 1 milió de dòlars i ser suplantat per un nou tipus de tecnologia que encara no podem entendre", argumenta.

Noticias relacionadas

contador