1588579971 bitcoin halving stormgain1

El bitcoin deixa caigudes marginals aquest dilluns, després de la muntanya russa experimentada pel preu aquest cap de setmana, a les portes de l'esperat ‘halving’, el procés mitjançant el qual es reduirà a la meitat l'emissió de nous bitcoins. La creació de Satoshi Nakamoto va veure ‘volar’ un 15% de la seva capitalització de mercat el dissabte, la qual cosa va portar el seu valor a un ‘flash crash’ fins a 8.500 dòlars, quan es preparava per assaltar els 10.000 dòlars. Després d'aquest enfonsament, cotitza al voltant de 8.600 dòlars.

El comportament de la més cotitzada de les monedes digitals ha desconcertat el mercat, que esperava un bombament de capitals abans que es produeixi la retallada de noves emissions aquest 12 de maig. La sobtada devaluació respon a una liquidació de més de 1.200 milions de diverses plataformes d'intercanvi, segons informen mitjans especialitzats. 368 milions van ser eliminats de Huobi; 285 milions de BitMEX; 282 milions d'OKEX; 281 milions de Binance; i 1,5 milions de FTX.

El col·lapse sobtat va impactar en la notable recuperació de la criptomoneda des de col·lapse del Dijous Negre el 12 de març, quan es van eliminar 22.000 milions de capitalització del mercat de Bitcoin en 24 hores. Amb tot, els experts assenyalen que la setmana passada va ser en gran manera positiva per al bitcoin (excepte pel col·lapse del dissabte); en concret, el bitcoin va arribar a la marca dels $ 10,000 diverses vegades, màxims no vists des de febrer. No obstant això, “fins que el preu no superi els 10.500 dòlars no hi ha res a fer”, insisteix José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

La caiguda sobtada del dissabte sacsejarà la confiança dels inversors en la moneda, que ja és infame per la seva volatilitat. Els inversors han acaparat bitcoins seguint les prediccions que el preu de la moneda de Nakamoto augmentarà a causa de la reducció a la meitat de noves monedes aquest dimarts. Aquest esdeveniment serà l'excusa perquè s'embarqui en un gran ral·li alcista, segons la majoria d'experts.

Serà la tercera vegada que ocorre aquest procés pel qual es redueix a la meitat la recompensa per cada bloc validat del blockchain. En aquesta ocasió, els miners, passaran a obtenir 6,25 bitcoins per l'esforç computacional que exigeix mantenir la cadena de blocs, des dels 12,5 que obtenen ara, i molts analistes creuen que desencadenarà una onada de compres que pot aproximar i superar el preu als màxims històrics de desembre de 2017. “Amb cada carrera a l'alça, hi ha hagut un major interès en el bitcoin i en les criptomonedas com a classe d'actius, i amb això s'ha ampliat la base d'inversors”, argumenta Simon Peters, analista d'eToro.

La xarxa inicialment repartia 50 bitcoins per bloc, però aquesta xifra s'ha reduït dues vegades, l'última al 2016, quan va passar a distribuir 12,5 bitcoins. El 'halving' ocorre cada quatre anys fins que s'extregui l'últim bitcoin al 2140, un procés que en redueix l'oferta i que, en teoria, hauria d'incrementar-ne la demanda. I, a més, defensa Peters, en aquesta ocasió atraurà nous participants al mercat.

Però des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, no obstant això, fins que el preu no superi el nivell abans esmentat dels 1,500, i “tancament per damunt, amb claredat i si pot ser en espelmes setmanals”, explica Rodríguez, no enviarà un “primer senyal de fortalesa en molt de temps”.

Noticias relacionadas

contador