bitcoincbcrash11

El mercat de les criptomonedes ha prolongat aquest cap de setmana el seu aspecte baixista i tots els criptovalors han continuat experimentant vendes fins al punt que la capitalització del mercat ha cedit fins als 1,54 bilions, mínims no vists des del 24 de gener. L'aversió al risc que ha assolat les principals places financeres ha carregat amb força a les criptomonedes, amb l'ethereum, el cardano, la solana o l'avalanche liderant les caigudes aquest dilluns. El bitcoin, per part seva, amenaça els mínims anuals als 33.000 dòlars.

  • 70.814,88$
  • 2,75%

Les expectatives d'una pujada agressiva dels tipus d'interès continuen pesant en les criptomonedes. El lent creixement econòmic també està fent efecte en els sentiments cap als valors digitals.

La moneda més operada del mercat ha vist caure el seu valor fins als 640.000 milions de dòlars, mentre que el preu cedeix més d'un 13% només la darrera setmana. La correcció des de començament d'any és del 27% i els baixistes amenacen ara els 33.000 dòlars, mínims anuals del mes de gener i apunten a nivells de preu al voltant dels 32.000 dòlars.

El declivi s'ha accelerat des de divendres, quan el bitcoin va començar un fort descens per sota dels nivells de 36.500 i 35.500 dòlars. Ara el preu està operant per sota dels 35.000 dòlars i de la mitjana mòbil simple de 100 hores. Ara consolida les pèrdues i mostra senyals baixistes per sota dels 34.000 dòlars, on s'observa una línia de tendència baixista amb una resistència propera a aquest nivell de preus.

El següent suport important és a prop del nivell de 33.500 dòlars. Un trencament a la baixa en aquesta zona de control podria desencadenar una altra forta caiguda. El suport important podria ser els 32.500 dòlars. Si es produeixen més pèrdues, el preu podria adreçar-se a la zona de suport de 32.000 dòlars.

Pel que fa a les resistències, els nivells de 35.500 i 36.500 són les zones que cal superar a curt termini. Tot i això, els analistes tècnics indiquen que el preu hauria de recuperar els 38.000 dòlars per començar a construir mínims creixents.

Pel que fa a l'ethereum, el panorama és igualment desolador. La formació d'un triangle simètric al gràfic de tres dies de l'ether -la unitat de la xarxa ethereum- suggereix que una ruptura del nivell de suport de 2.500 dòlars, que està sotmetent un assalt aquest dilluns, podria portar a una caiguda del 64,7%. Una ruptura del nivell d'entrada del 78,6% de Fibonacci als 2.150 dòlars podria ser el primer senyal de confirmació de la perspectiva baixista. L'ethereum podria rondar als 1.720 dòlars abans d'una capitulació a prop del nivell de 900 dòlars.

Les condicions tècniques actuals suggereixen que el bitcoin i l'ethereum estan abocats a correccions pronunciades. No obstant això, atesa l'alta volatilitat del mercat de criptodivises, la tesi a la baixa podria quedar invalidada. El ether hauria de superar el nivell de resistència dels 3.270 dòlars per protagonitzar una ruptura alcista.

Noticias relacionadas

contador