ethereumcb1

Nova jornada de consolidació per al mercat de les criptomonedes, amb els principals tokens perllongant el descans després dels vaivens del mercat de la setmana passada. L'arribada de desembre ha imbuït el mercat dels actius digitals de certa calma, amb el bitcoin fermament ancorat en un rang de curt termini entre els 56.000 i 59.000 dòlars, mentre que el suport i la resistència continuen sent als 55.500 i als 60.000 dòlars, respectivament.

  • 64.143,49$
  • -3,35%

Amb tot, dijous, la creació de Satoshi Nakamoto va estrènyer encara més la forquilla de cotització i qualsevol intent de pujades es va veure limitat als 57.350 dòlars, segons dades de CoinMarketCap. El volum diari d'operacions de la criptodivisa més antiga a les plataformes de compravenda centralitzades també va disminuir.

Les dades recopilades per CoinDesk mostren que el volum de negociació de bitcoin en 11 dels principals mercats centralitzats es va enfonsar respecte a fa un dia i va ser molt inferior al de fa una setmana. “El bitcoin torna a estar sota una mica de pressió, ja que es veu atrapat en les salvatges oscil·lacions de la gana pel risc als mercats globals”, comenta Craig Erlam, analista d'Oanda.

“Els moviments del preu del bitcoin han estat potser una mica menys volàtils del que estem veient en altres llocs, fet que no és una cosa que senti molt sovint, però s'ha mantingut sota pressió perquè és un actiu d'alt risc”, afegeix. Avisa també l'expert que “si la venda d'actius de risc s'intensifica, el bitcoin també es podria veure afectat”. "De moment, el bitcoin es troba en un punt de suport al voltant dels 53.500 dòlars, mentre que els 60.000 dòlars són el límit de qualsevol pujada", concreta Erlam.

L'ethereum, per la seva banda, ha marcat la segona jornada consecutiva de caigudes, amb un tancament diari que encara manté els 4.500 dòlars, fet que segueix validant el recent ral·li de la segona criptomoneda per capitalització de mercat. Anteriorment, l'ether –unitat de la xarxa ethereum– havia deixat una ratxa guanyadora de quatre sessions seguides, que es va veure interrompuda dimecres.

En altres tokens, el dogecoin comença a posar-se interessant, ja que el seu preu sembla tenir ganes d'embarcar-se en un ral·li que podria portar el token favorit d'Elon Musk cap a 0,24 dòlars, preu no vist des de mitjans de novembre. Els patrons tècnics indiquen que, després, podria continuar amb l'escalada alcista fins als 0,256 dòlars. “Apunta a pujades del 20%”, assegura FXStreet.com.

El cardano i la solana també deixen pujades. En concret, SOL, el token de Solana té potencial alcista fins als 250 dòlars, segons apunta l'anàlisi tècnica. La capitalització total segueix en 2,6 bilions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador