bitcoin rojo caida portada

El bitcoin es manté en el rang de cotització en què s'ha encapsulat aquesta setmana, amb un suport al voltant dels 55.500-56.000 dòlars, mentre la resistència és als 60.000 dòlars. La reina de les 'criptos' ha rubricat una jornada aquest dimecres que és gairebé un calc de l'anterior, amb les alces limitades per sobre dels 59.000 dòlars i les vendes moderades provocades pels titulars que arriben dels EUA.

  • 66.283,20$
  • 0,49%

Pel que fa a les altcoins, l'ethereum ha trencat la seva ratxa guanyadora de quatre sessions consecutives amb moderades caigudes que es mantenen dijous. Tot i això, els 4.500 dòlars han aguantat per a la 'cripto' número dos per valor de mercat, mentre que la resta d'alcoins també deixen caigudes i la capitalització total se situa en 2,6 bilions de dòlars.

Si dimarts va ser la compareixença del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, cosa que va evitar el ral·li, amb les declaracions que la reducció dels estímuls s'efectuarà a un ritme més ràpid del previst, dimecres, el primer contagi de òmicron als Estats Units ha barrat qualsevol intent alcista. Els analistes indiquen que el comportament del criptoactiu s'assembla al d'un actiu de risc, més que de cobertura, a l'última derivada del virus, ja que les notícies van provocar una altra fugida cap als refugis segurs, com el dòlar o l'or.

“Igual que altres actius al mateix rang, continua sent vulnerable als continus canvis en el sentiment a mesura que la informació apareix lentament”, comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. “Sembla que estem saltant de les bones notícies a les dolentes i viceversa diàriament, cosa que potser no és un bon auguri. Encara que a hores d'ara i després d'un retrocés així dels actius de risc, l'absència de notícies també pot suposar un alleujament temporal”, afegeix.

Altres experts, en canvi, mantenen el seu optimisme, i creuen que “si bé la nova variant del coronavirus ha suscitat preocupació per la possible caiguda dels preus de les criptomonedes, també és essencial tenir en compte que aquest mercat havia observat un fort creixement durant [la pandèmia]", apunta Danny Chong, cofundador de Tranchess, en declaracions a CoinDesk.

Alguns analistes segueixen confiant que els núvols al voltant del bitcoin acabaran desapareixent i que els toros tornaran a posar-se al comandament de la moneda criptogràfica per antonomàsia, obeint els patrons estacionals, ja que el desembre sol ser un bon mes per al criptoactiu. Per a aquest grup, els 70.000 dòlars continuen sent l'objectiu de conquerir.

L'Índex de Por i Cobdícia de bitcoin va entrar al territori de la "por extrema" durant les vendes de la setmana passada. L'índex és al nivell més baix des de finals de setembre, que va precedir un rebot del preu del bitcoin. A més, els indicadors tècnics estan començant a pujar des dels nivells de supervenda, ja que les reculades dels preus continuen sent limitades.

“Ens trobem en un moment de mercat molt interessant. Si hi ha un moment per llançar-se a la piscina al bitcoin és just ara, en plena zona de suport”, comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. Això sí, aconsella “una ordre de prous pèrdues en preus de tancament per sota dels 53.000 dòlars”. “Per sobre dels 60.000 dòlars confirmaria figura de tornada amb objectiu als màxims històrics (69.355 dòlars) i per sobre... els 100.000 dòlars? Tot és possible en el bitcoin”, conclou.

Noticias relacionadas

contador