criptomonedas bitcoin ethereum portada

L'ethereum ha trencat la ratxa guanyadora de quatre sessions consecutives amb moderades caigudes que es mantenen dijous. Tot i això, els 4.500 dòlars han aguantat per a la 'cripto' número dos per valor de mercat, mentre que la resta d'alcoins també deixen caigudes i la capitalització total se situa als 2,6 bilions de dòlars.

El primer contagi d'òmicron als EUA ha barrat qualsevol intent alcista al mercat de les criptomonedes. Els analistes indiquen que el comportament de l'ether -unitat de la xarxa Ethereum- o el bitcoin s'assemblen al d'un actiu de risc, més que de cobertura, a l'última derivada del virus, ja que les notícies van provocar una altra fugida cap als refugis segurs, com el dòlar o l'or.

Tot i aquests retrocessos, l'optimisme al voltant de l'ethereum és innegable, després que hagi rubricat un novembre durant el qual ha superat el bitcoin en rendiment. No només això, els retorns del token també han superat els d'altres instruments tradicionals com l'S&P 500, els bons i l'or.

Tot i que tots dos han baixat des dels màxims històrics assolits a inicis de novembre, l'ether ha guanyat al voltant d'un 530% des del desembre del 2020, en comparació amb bitcoin, que ha avançat un 100%, ampliant la diferència de rendiment entre tots dos en més de 400 punts percentuals. El valor de mercat del bitcoin, amb uns 1,1 bilions de dòlars, continua sent gairebé el doble que el d'ether, segons dades de CoinMarketCap.com.

A més, l'ether ha aconseguit mantenir en tot moment el suport dels 4.000 dòlars, que han aguantat les vendes de la setmana passada, considerades com una reacció exagerada per Edward Moya, analista d'Oanda. A més, la nova fita de la cadena de blocs d'Ethereum ha donat ales als inversors: les dades de Dune Analytics van mostrar que les adreces úniques a Ethereum -el total d'usuaris de finances descentralitzades a la blockchain- van superar els quatre milions aquesta setmana passada.

"L'ethereum segueix sent la criptoaposta favorita de la majoria dels operadors i sembla que farà un altre ral·li cap als 5.000 dòlars una vegada que torni la gana pel risc", afegeix Moya.

El màxim històric del token als 4.884 dòlars és ara la primera resistència que cal superar i, si ho aconsegueixen, les alces es projecten fins aproximadament al límit superior d'una bandera alcista als 5.252 dòlars. Si es trenca i es tanca per sobre de la resistència superior dels 4,551 dòlars, cosa que efectivament va fer aquest dimarts, amb un tancament als 4.631 dòlars, la correcció haurà acabat. L'ethereum podria llavors pujar fins al seu rècord. "Una ruptura per sobre d'aquest nivell invalidarà la configuració baixista i obrirà les portes a un possible repunt fins als 5.796 dòlars", aventuren des de CoinDesk.

Noticias relacionadas

contador