bitcoincbsalvador

Buy the rumor, sell the news, el binomi que funciona com a màxima dels mercats financers ha demostrat que el de les criptodivises no n'és una excepció. L'enfonsament de dimarts dels actius digitals respon a diversos factors, però fonamentalment obeeix a una venda massiva a partir d'un catalitzador, en aquest cas l'entrada en vigor del bitcoin com a moneda de curs legal a El Salvador i els problemes tècnics en la seva posada en marxa, que ha servit com a excusa per propiciar una correcció en la reina de les criptos i en la majoria de 'altcoins' després de diverses jornades de pujades i amb el preu de la principal moneda per capitalització de mercat al voltant dels 53.000 dòlars.

  • 63.675,15$
  • -0,68%
  • 63.710,17USDT
  • -0,67%

"Les plataformes de mitjans socials van ser molt cauteloses durant el cap de setmana davant la possibilitat que es produís una caiguda després del gran dia d'El Salvador", comenta Edward Moya, analista de mercat d'Oanda. Alguns inversors probablement van comprar en previsió que la nació implementés la seva llei de bitcoin el 7 de setembre i després es van moure per "vendre el fet (sell the news)".

Amb tot, els experts coincideixen a assenyalar que les caigudes van prendre per sorpresa la majoria d'operadors, més després de la campanya de plataformes com Reddit i Twitter per comprar la 'cripto' en senyal de suport al moviment del govern del país centreamericà, que també va adquirir uns 400 bitcoins (21.000 milions de dòlars) el dia abans de l'entrada en vigor de la llei aprovada al juny. El col·lapse va portar el preu fins al voltant dels 43.000 dòlars, des d'un màxim als 52.853 dòlars, segons dades de CoinMarketCap.

L'experiment d'El Salvador amb el bitcoin -la major prova de la utilitat del token al món real- va tenir un començament difícil a causa dels errors tècniques a la cartera digital oficial, el 'Chivo', que més tard van semblar resoldre's, informa Bloomberg. El president salvadorenc, Nayib Bukele, va anunciar a Twitter que el país té ara 550 bitcoins després de comprar a les caigudes de dimarts, de les quals sembla remuntar aquest dimecres, tot i que la volatilitat provoca fortes oscil·lacions en el preu.

D'altra banda, l'ànim als mercats financers es va decantar cap als actius segurs, cosa que va provocar un ral·li del dòlar a la passada matinada, que també ha pesat en les 'criptos'. "Sembla que els mercats nord-americans estan preocupats, perquè l'esperada recuperació post-pandèmica és una mica menys exuberant del previst", addueix Jeffrey Halley, analista d'Oanda com a possible causa.

Amb aquest panorama, està per veure ara si l'onada de vendes de dimarts al bitcoin és el final del rebot que havia pujat en el bitcoin gairebé un 75% des de finals de juliol o només una correcció per tornar a agafar embranzida. El valor global de mercat de les monedes digitals ha vist volar al voltant de 300.000 milions de dòlars durant les últimes 24 hores, segons CoinMarketCap, amb la capitalització a 2,1 bilions, després d'acostar-se als 2,4 bilions.

Entre les 'altcoins' l'ethereum se n'ha portat la pitjor part, amb una correcció del 10% i caigudes fins a la franja dels 3.000 dòlars, després d'un ral·li que ha portat la cripto número dos fins gairebé als 4.000 dòlars assolits breument dilluns. El cardano o la binance coin deixen també declivis de doble dígit, mentre la prometedora solana també sucumbeix al cop de mercat, tot i haver aguantat el tipus millor que cap altra i cedeix fins gairebé als 160 dòlars, després d'arribar gairebé als 200 dòlars dimarts -amb tot, manté pujades del 40% durant els últims set dies, segons CoinMarketCap.

Noticias relacionadas

contador