primer plano bitcoin portada

El bitcoin celebra amb noves pujades la notícia que la llei que converteix la més operada de les criptodivises en moneda de curs legal a El Salvador ha entrat en vigor aquesta matinada, convertint el país centreamericà en el primer del món a adoptar una mesura similar. La reina de les 'criptos' ha estirat el seu ral·li dels últims dies fins a nivells de preu per sobre dels 52.500 dòlars i posa els 55.000 en el punt de mira.

  • 61.391,91$
  • -3,08%

Pel que fa a la resta de mercat, aquest presenta signe mixt, amb alces per tokens com la solana, que segueix amb el seu meteòric ascens, camí als 200 dòlars i lleus declivis per a l'ethereum, que en algunes plataformes va tocar breument els 4.000 dòlars aquest dilluns, o el cardano. La capitalització total acaricia els 2,4 bilions de dòlars, amb entrada de nous fons a causa d'una campanya de suport al bitcoin i El Salvador a Internet, especialment a Reddit i Twitter.

Els usuaris d'aquestes plataformes animen a comprar petites quantitats de la 'cripto' per donar suport als plans del país presidit per Nayib Armando Bukele. El gest simbòlic consisteix a comprar 30 dòlars de bitcoin en massa al 7 de setembre per commemorar la llei de país centreamericà. "He volgut dir això com més d'un gest de suport, en lloc d'una bomba. És la primera vegada que una nació ha adoptat bitcoin. Aquest és un moment important", deia un usuari a Reddit amb gran acollida per part de la comunitat.

Al juny, el Parlament del país va aprovar la legalització de la criptodivisa. En concret, la llei aprovada recollia que l'ús de la moneda virtual serà "sense restriccions, amb poder alliberador i il·limitat en qualsevol transacció i a qualsevol títol que les persones naturals o jurídiques públiques o privades vulguin fer".

La posada en marxa d'aquesta llei, però, ha estat rebuda amb fredor per organismes i entitats internacionals. El Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc de Pagaments Internacionals (BPI) han avisat al país dels riscos d'adoptar la 'cripto' com a moneda de curs legal. L'agència de qualificació creditícia Fitch ha apuntat que l'adopció del bitcoin com a moneda al país pot incrementar els riscos reguladors per a institucions financeres.

Noticias relacionadas

contador