bitcoincbmusk1

El moviment correctiu que es va iniciar el dilluns al mercat de les criptodivisas ha portat a l'bitcoin a desplomar gairebé un 20% aquest dimarts, quan la més operada de les monedes de xifrat ha perdut els 50.000 dòlars i es precipita cap a 46.000 dòlars, després de una nova intervenció verbal de l'fundador de Tesla, Elon Musk. El magnat que va instigar el ral·li de la creació de Satoshi Nakamoto fins una fita per sobre de 58.000 dòlars diumenge, ha estat una altra vegada el catalitzador d'una àmplia presa de beneficis que també ha arrossegat a altres criptos com el ethereum, que cau a prop de l' 25% fins a gairebé els 1.400 dòlars.

En un tuit recent, el fundador de l'empresa de vehicles elèctrics va assenyalar que els preus de la creació de Satoshi Nakamoto "semblen alts", després d'haver-los qualificat com una versió "menys tonta" de diners en efectiu. "Això sembla haver estat pres per alguns com un senyal per fer caixa", assenyala Craig Erlam, analista d'Oanda. "Musk ha vist créixer la seva influència a l'espai de les monedes digitals i la posició de Tesla no ha fet més que augmentar-la durant les últimes setmanes. Els especuladors estan clarament pendents de cadascuna de les seves paraules".

La moneda digital ha pujat més d'un 90% des de principis de gener, ja que va començar l'any per sota dels 30.000 dòlars, però, el bitcoin té un historial de fortes oscil·lacions de preus i ha caigut bruscament en diverses ocasions des de la seva creació el 2009. Sense anar més lluny, el mes passat, quan va superar la barrera dels 40.000 dòlars a principis de gener, va desencadenar una tendència baixista que el va fer caure fins als 30.000 dòlars a finals de mes.

"La recent història del bitcoin ens demostra que cada vegada que s'inicia un nou cicle alcista aquest s'endinsa en un moviment parabòlic que dura un any per després corregir/drenar les pujades durant un període que dura dos anys", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Durant aquest període el preu corregeix a prop del 80% de la pujada prèvia i després arriba un nou 'halving' i a partir d'aquí, a poc a poc, es construeix un nou cicle alcista. L'actual cicle alcista estaria lluny encara d'assolir-se i per tant les possibilitats del bitcoin són moltes", conclou.

La resta del mercat no s'ha quedat aliè al declivi i el seu valor total ha baixat fins als 1,5 mil milions de dòlars, des del màxim d'1,7 mil milions de diumenge. La capitalització del bitcoin ha cedit per sota de la marca del mil milió de dòlars que va conquistar divendres passat. Els operadors també s'han replegat en l'ethereum, que havia tocat els 2.000 dòlars aquest cap de setmana i ara corregeix a prop d'un 13%, mentre intenta aguantar els 1.600 dòlars. Pel que fa a les altres 'altcoins' més operades, aquestes deixen retrocessos superiors al 10% en el litecoin o en el bitcoin cash.

Noticias relacionadas

contador