musk tesla bitcoin
Alberto Sánchez

Una altra sèrie de tuits d'Elon Musk, un altre enfonsament en el bitcoin. El fundador de Tesla sembla estar jugant amb el criptoespaci, especialment amb la més operada de les divises de xifrat, i experimentant com els seus seguidors i els inversors d'aquest mercat reaccionen a cada tuit que publica sobre què farà o no amb els 1.500 milions de dòlars que la companyia de vehicles elèctrics té invertits en la 'cripto'. Després dels anuncis de la setmana passada i de les seves crítiques a l'impacte mediambiental del minat de bitcoins, que van provocar una caiguda en les monedes digitals, el magnat ha tornat a la càrrega, prenent la metxa d'una nova onada de vendes fins als 42.500 dòlars, mínims de 3 mesos.

La creació de Satoshi Nakamoto tracta de recuperar-se des d'aquest nivell de preus, on tenia el seu destí la correcció des dels màxims històrics de mitjans d'abril, segons diversos analistes tècnics, de manera que Musk no ha estat més que el catalitzador d'un moviment que s'anava a produir igualment, segons mostrava l'acció del preu. Musk va insinuar diumenge a la tarda a Twitter que el fabricant de vehicles elèctrics venia o podria vendre la resta de les seves possessions de bitcoins, cosa que va fer caure el preu de la criptodivisa. La correcció a l'última setmana ha estat del 30%.

El vermell s'imposa a la resta de mercat, amb caigudes de més del 10% en l'ethereum, fins als 3.300 dòlars, la binance coin i el dogecoin, que es canvia de mans als 0,48 dòlars. El cardano es deixa arrossegar per a l'onada de vendes aquest dilluns i cedeix fins als 2,12 dòlars, després d'haver aconseguit una fita històrica aquest diumenge per sobre dels 2,4 dòlars i manté pujades de gairebé el 10% durant l'última setmana.

La capitalització total amb prou feines supera els 2 bilions després de l'intercanvi de tuits que va mantenir el fundador de Tesla amb diversos usuaris de la xarxa social de microblogging. @CryptoWhale va publicar: "Els bitcoiners es van a bufetejar-se a si mateixos al pròxim trimestre quan descobreixin que Tesla es va desfer de la resta de les seves participacions". Amb la quantitat d'odi que està rebent @elonmusk, no l'enculparia... ". Musk va respondre: "Efectivament".

Els possibles plans de Musk per desfer de les seves posicions en el bitcoin arriben a penes uns dies després que digués que la companyia planejava mantenir en lloc de vendre les 'criptos' que ja té i que tenia la intenció d'utilitzar-lo per a les transaccions tan aviat com la mineria transicioni a una energia més sostenible. Més tard, Musk es va enfrontar a altres usuaris de Twitter, qualificant la moneda digital d'"altament centralitzada" i assenyalant un article de Fortune sobre la mineria de bitcoin a la Xina. Amb tot, hores després, va assegurar que Tesla no havia venut ni un sol bitcoin".

Musk ha estat un gran defensor de les criptodivises, ajudant a remuntar els preus de les monedes digitals, incloent-hi el bitcoin, diverses vegades durant l'últim any. Durant una presentació davant la SEC al febrer, Tesla va revelar que havia comprat 1.500 milions de dòlars en bitcoin. Més tard, l'empresa va dir que havia registrat un benefici net de 101 milions de dòlars per les vendes de bitcoin durant el trimestre, xifra que va contribuir a augmentar els seus beneficis nets fins a un rècord durant el primer trimestre.

No obstant això, Musk sembla haver canviat el rumb durant les últimes setmanes a favor de dogecoin, la criptodivisa inspirada en els memes. La setmana passada, Tesla també "va suspendre la compra de vehicles amb bitcoin", per la preocupació que "l'ús de combustibles fòssils per a la mineria de bitcoin està augmentant ràpidament." El preu del bitcoin va caure a prop d'un 5% durant els primers minuts després de l'anunci de Musk.

Des de llavors, Musk ha contraatacat a Twitter als usuaris que critiquen la seva postura sobre les monedes digitals. L'influent inversor de risc Fred Wilson, soci fundador de Union Square Ventures, va tuitejar divendres: "Està jugant. És difícil prendre seriosament algú que fa això. He perdut un enorme respecte per ell durant l'últim any a causa d'això".

Wilson va afegir: "Un profund respecte pel que fa amb el seu talent. Menys pel que fa amb els seus tuits".

Noticias relacionadas

contador