bitcoin-crypto

Tot i el revés rebut la setmana passada pel rebuig de la Securities Exchange Comission (SEC) dels EUA dels fons cotitzats en el bitcoin, la creació de Satoshi Nakamoto ha agafat embranzida fins al voltant dels 7.000 dòlars. Les compres han coincidit amb un mínim històric en les apostes baixistes al mercat dels futurs aconseguit la setmana passada.

  • 61.580,32$
  • 5,34%

Els contractes de futurs no comercials de bitcoin, negociats per grans especuladors i fons de cobertura, van aconseguir una posició neta de -1266 contractes durant la setmana que va finalitzar el 21 d'agost, la menor dada registrada, segons les dades publicades per la Commodity Futures Trading Commission (CFTC) divendres 24 d'agost.

Aquest fet indica que el sentiment baixista dels inversors és el menor aconseguit mai des que aquests contractes es van llançar el desembre. I el bitcoin ha tocat màxims de 20 dies i ha arrossegat les monedes alternatives en el seu ascens, després de diversos dies de patiment durant els quals moltes han deixat mínims de 10 o 11 mesos. La capitalització del mercat s'eleva per sobre dels 225.000 dòlars i la dominància del bitcoin segueix sobre el 53%, segons dades de CoinMarketCap.

CORRELACIÓ ENTRE EL BITCOIN I ELS EMERGENTS

L'auge en les monedes digitals coincideix amb una onada de gana pel risc als mercats i borses mundials, en un moment en què afluixen les tensions geopolítiques. Les agudes vendes als mercats emergents, que estan sumits en una perpètua crisi aquest any també ha remès, cosa que suggereix, segons l'analista de Fundstrat, Tom Lee, que hi ha una correlació entre el bitcoin i els actius d'aquests països.

Per aquest motiu, Lee creu que el bitcoin encara té potencial d'experimentar una explosió alcista aquest any, fins a una fita als 25.000 dòlars. En declaracions a la CNBC, ha exposat que els dos mercats han anat funcionant en paral·lel: "Van arribar al seu punt màxim a la fi de 2017 i s'han estat desinflant des de llavors".

Segons Lee, un canvi de direcció als països en desenvolupament, també provocarà un gir alcista en el bitcoin.

Noticias relacionadas

contador